Tegenwoordig is het mode om verpakkingen zo te maken, dat je minimaal een slagaderlijke bloeding oploopt bij het openen ervan. Vooral de “hersluitbare” variant van verpakkingen zijn vaak een oprechte kwelling!

Neem nou gewone voorverpakte kaas bijvoorbeeld. Je bent net wakker en denkt even een broodje kaas te gaan eten voordat je onder je douche springt om, met frisse tegenzin, richting die gezellige collega’s en jouw manager’s glimlach te vertrekken. Het plakrandje zit vaak zó dicht bij het “openen” hoekje, dat de nagels er niet onder passen, of het plastic is zó taai, dat je sowieso iets aan jouw handen openhaalt.

“Het lijkt wel of de fabrikanten van die verpakkingen allemaal dik in de aandelen van de hansaplast, of tandarts zitten.”

Als dit dan toch ook maar niet tot de opening leidt, wordt de schaar een zéér interessante optie. Maar je weet, als de partner ziet dat je de kaas in een uit elkaar getrokken vodje, of een kapot geknipt “bakje” in de koelkast hebt gelegd, dat je op zijn minst een kritisch appje kunt verwachten. Net wanneer je van je eerste bakkie koffie op de zaak probeert te genieten. Zeg maar geen lekker begin van de werkdag. Het lijkt wel of de fabrikanten van die verpakkingen allemaal dik in de aandelen van de hansaplast, of tandarts zitten.

De verpakkingen van veel crackers of koekjes zijn ook maar op een manier te openen…  Oftewel het oud-Nederlands zakje scheuren. Dit betekent dat de opening die jijzelf hebt gecreëerd, veel te groot is om de minimale houdbaarheidsdatum krokant te kunnen halen. Want na een etmaal kun je in ieder geval van een ding zeker zijn, de twee buitenste koekjes en eerste zes crackers buigen als een originele trekdrop. Nee lekker…. Bedankt verpakkers!

Lees verder onder de video

Advertentie

Een tip zou kunnen zijn: Gewoon slopen die verpakkingen en lekker, die naar een combinatie van melk en plastic ruikende, tupperware bakken gebruiken en de verpakkingen zelf keurig in de plastic bak smijten. Trouwens die bakjes ruiken altijd, zelfs als ze hagelnieuw zijn, écht naar een combinatie van melk en plastic. Geen idee waarom. Als je dit wil controleren…. Zorg dan dat niemand je ziet wanneer je dit doet. Want laten we eerlijk zijn… Dat ziet er echt wel een beetje belachelijk uit! Maar dit is slechts mijn mening.

Zelf ook nare, of zelfs bijna doodervaringen gehad met verpakkingen? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal. Laat het ons dus weten in de comments of via de mail!

8 REACTIES

  1. Heb me bijna dood gelachen om deze veel te herkenbare frustratie ja🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️

    Misschien een beetje op het randje, maar de verpakkingspartner van Durex zou je ook rustig aan kunnen klagen voor onbedoelde zwangerschappen!!

    • Inderdaad Jelle, deze had ook zo bij de voorbeelden kunnen staan! (Helaas) is deze week bekend geworden dat Tupperware Nederland per direct stopt. Wees dus zeer zuinig op deze, van de rood uitgeslagen tomatensaus, bakjes want in Nederland zijn ze niet meer te krijgen!

  2. PS; heb je die € 1.00 buitenlandse kaasjes (wel ideaal voor een huishouden van 2 dat een gevarieerd kaasplankje kan waarderen overigens) van de AH wel eens chique geprobeerd te openen??! Lijkt al snel meer op fondue….

  3. En dan hebben we nog de “hersluitbare” verpakkingen. Lekker hersluitbaar, als de plakrand met het deksel gedeeltelijk en vooral gescheurd nog op de verpakking zit. Krijg je de verpakking zonder scheuren open, dan nog heb je niets aan het “hersluitbare”. Kieren zo groot als Mozes door de Rode Zee, plakt niet meer, met als resultaat dat je vleeswaren voor op brood zo droog en kromgetrokken als een krakeling zijn. Gelukkig zijn de verpakkingen, net als je nagels, gewoon biologisch afbreekbaar!

    • 😂😂😂😂 Ook leuk van die verpakking is dat je hem, als je hem dan met veel geluk, fatsoenlijk open hebt gekregen, maar een keer kan “hergebruiken” want dat plakrandje droogt net zo snel op als de gemiddelde ….. (vul zelf maar in 😉)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in