Vandaag was het weer zover. Ik was de sjaak om de hond uit te gaan laten, en dacht even een snelle blik op Buienradar. Niemand heeft namelijk zin om een grote plens water over zich heen te krijgen.

Of je nu gaat lopen met de hond, even snel een boodschap gaat doen, of even wat buiten in de tuin moet doen, we raadplegen allemaal wel eens de app van Buienradar. Feit blijft dat we bijna allemaal graag droog blijven, en dus zo goed mogelijk timen om dat voor elkaar te krijgen.

Al jaren heb ik de app van Buienradar, en was daar tot voor kort, zeer tevreden over. Wanneer ik weer eens moest gaan lopen met de hond, keek ik even snel of er een buitje onderweg was die mij te grazen wilde nemen.

Helaas is het de laatste tijd steeds vaker dat buienradar er faliekant naast zit. Het regent wanneer het droog zou moeten zijn, en het is droog wanneer het zou moeten regenen. Op die manier verliest Buienradar natuurlijk steeds meer zijn magie. Zo ook vandaag.

Zoals gezegd was ik de sjaak om de hond uit te gaan laten, en keek even snel op buienradar of er zo’n natmaker onderweg was. Het zou in ieder geval dertig minuten droog blijven, maar daarna zou het wel een behoorlijke tijd gaan regenen. Ik dacht deze buien te slim af te zijn door snel te gaan lopen. Dan maar wat korter voor nu.

Advertentie

“moeder natuur was de app van Buienradar weer te slim af, en de eerste druppeltjes vielen op mijn hoofd.”

De jas en schoenen gingen aan, en de hond stond enthousiast kwispelend naast me om mee op straatje te gaan. We waren echter koud 5 minuten onderweg, en moeder natuur was de app van Buienradar weer te slim af, en de eerste druppeltjes vielen op mijn hoofd.

Boos naar boven kijkend dacht ik: Hè verdorie hier heb ik écht geen zin in! Al doorstappend begon het druppelen steeds meer op een stevige regenbui te lijken, en had ik een hond naast me lopen die me aankeek van “Moet dít?” Ik vertelde haar dat Buienradar ons voor de zoveelste keer weer eens in de steek had gelaten, en dat we maar even door moest bijten.

Na een minuut of 25 en beide echt doorweekt te zijn, vond ik het wel mooi geweest en was het tijd snel naar binnen te gaan. Op het moment dat ik de oprit opstap, veranderd de bui op dat moment echter weer in enkele druppels en denk ik bij mijzelf “God houdt echt niet van mij.”

Lees verder onder de video.

Bij binnenkomst raadpleeg ik mijn telefoon nog maar een keer, en waar in eerste instantie nog werd gesuggereerd dat het de eerste 30 minuten droog zou blijven en daarna 2 uur zou gaan regenen, was dit uiteraard precies andersom. Toen ik binnenkwam gaf de Buienradar app aan dat er net een bui van 20 minuten was geweest en dat het de komende 2 uur droog zou blijven. ARGH!!!

Ik vraag me elke keer af hoe het kan dat Buienradar er op zo’n korte termijn zo faliekant naast kan zitten. Of heb ik gewoon de pech dat ik buienradar op de verkeerde momenten raadpleeg? Wat het ook is, voortaan stap ik naar buiten en kijk ik eerst omhoog naar hoe de vlag erbij hangt. Mijn vertrouwen in Buienradar is namelijk flink gedaald, en laat hem voortaan wat vaker links liggen. Maar dat is slechts mijn mening.

Maak jou ook gebruik van de Buienradar app? Ben jij wel tevreden, of loop je tegen dezelfde soort situaties aan? Laat het ons vooral weten in de comments of via de mail!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in