A Fall from Grace is een Amerikaanse Misdaadthriller uit 2020, waarin het leven van Grace Waters compleet omslaat.

Grace Waters (Crystal R. Fox) is namelijk een een graag geziene vrouw binnen haar gemeenschap. Gescheiden, omdat haar ex met zijn secretaresse er vandoor is gegaan en een zoon die pas getrouwd is. 

Niet geheel gelukkig, probeert ze haar leven weer op te pakken met behulp van haar beste vriendin Sarah. Ze ontmoet een leuke nieuwe lieve man en het leven lijkt haar toe te lachen. Helaas is niets wat het lijkt en verwoest deze man binnen een paar maanden, haar ooit zo rustige leventje compleet, waardoor Grace doorslaat. Ze bekent de moord op haar man, maar haar advocate is sceptisch en wil de waarheid achterhalen.

Lees verder onder de video.

A Fall from Grace heeft mij wel redelijk verrast. De recensies waren niet al te best, maar toch kijk ik daar anders tegenaan. Wel moet ik eerlijk zeggen, omdat ik de trailer bekeken had voordat ik de film op had gezet, het eerste uur vrij voorspelbaar en redelijk saai verliep. Ik was een beetje bang dat Netflix de zoveelste film verpestte omdat de trailer te veel prijs had gegeven.

Advertentie

Gelukkig was dat niet het geval en in het tweede uur van de film zaten de echte plottwists en verbazingwekkende momenten. Uiteraard kan ik daar niet te veel over verklappen, maar het einde zag ik in ieder geval niet aankomen.

Qua acteerwerk ben ik ook niet geheel ontevreden. Ondanks dat niet de meest bekende acteurs aan deze film meedoen vind ik dat ze het verhaal goed over laten komen. Zeker Phylicia Rashad (die Sarah speelt) en Crystal R. Fox zijn wat mij betreft zeer sterk.

“Het was misschien van schrijver Tyler Perry niet slim om bekend te maken dat hij A Fall from Grace in 5 dagen gefilmd heeft”

Het was misschien van schrijver Tyler Perry niet slim om bekend te maken dat hij A Fall from Grace in 5 dagen gefilmd heeft. Dit omdat er zeker in de laatste 30 minuten zo verschrikkelijk veel gebeurde dat hij misschien uiteindelijk zelfs wel wat afgeraffeld over kwam en wel wat “body” miste in sommige scenes.

Sommige recensies spreken vooral over het feit dat ze zich irriteren aan het feit dat vrouwen in deze film als “zwak” weg worden gezet en mannen de sterkere rollen toebedeeld hebben gekregen. Ik denk dat het maar net is hoe je naar de film kijkt. Ik vind namelijk dat vechten om je gelijk te halen, of proberen te vechten voor een ander om haar gelijk aan te tonen, totaal niet zwak maar juist eerder als sterk bestempeld kunnen worden. 

Samenvattend kan ik wel zeggen dat ik mij 2 uur, waarvan zeker het laatste uur, erg vermaakt heb en daarom scoort deze film ook een 7.0. Maar dat is slechts mijn mening.
 
Heb jij A Fall from Grace gezien? Zonder spoilers weg te geven, zag jij het einde wel aankomen? Laat het ons vooral weten in de comments of via de mail!
 
A Fall from Grace is te zien bij Netflix

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in