Line of Duty is een actie-thriller uit 2019 die gaat over Frank Penny die een kidnapper dood schiet in een steegje. Het meisje wat ontvoerd is blijkt de dochter te zijn van zijn baas en Frank zet alles op alles om het leven van het meisje te redden.

Tijdens zijn zoektocht loopt Frank (Aaron Eckhart) echter aan tegen Ava Brooks (Courtney Eaton). Zij volgt Frank bij alles wat hij doet en zendt tegelijkertijd alles live uit op haar eigen online nieuwskanaal. In de zoektocht naar het meisje moeten ze niet alleen zichzelf in leven zien te houden, maar ook het meisje nog op tijd proberen te redden. Dit alles terwijl het hele land live toekijkt, begint de race tegen de klok.  

Line of Duty heeft niet zo’n hele beste reviews op internet en deels kan ik mij daar wel in vinden. Het zijn niet de beste films van Aaron Eckhart (oa gespeeld in de Has Fallen films en Erin Brockovich) die de laatste jaren sowieso makkelijk een actie thriller eruit blijft pompen, maar opzich is het prima 100 minuten wegkijken.

De verhaallijn is wat dun te noemen. Meisje wat ontvoerd wordt en een tikkende klok om haar te redden. Een leuk toegevoegd element is dat er in deze film gewerkt wordt met de grootsheid van social media. Nadeel daaraan is tegelijk ook dat ze af en toe beelden laten zien die via een mobiel uitgezonden worden, wat het geheel wat pijnlijk maakt om naar te kijken. De zeer schokkende beelden zijn soms dan ook best irritant.

“Misschien komt ervaring wel met de jaren, maar ze legt het er vaak wat dik bovenop”

De acteerprestaties zijn een krappe voldoende. Waar ik persoonlijk Aaron Eckhart nog wel redelijk oké vind, kan ik dat echter niet echt zeggen van Courtney Eaton. Misschien komt ervaring wel met de jaren, maar ze legt het er vaak wat dik bovenop.

Advertentie

Verder heb ik tijdens de film wel 10 keer gedacht waarom bepaalde dingen niet gebeurde. Maar ja daar achteraan volgt dan meteen de gedachte dat dat zo niet in het script staat. Agenten die waardeloos kunnen schieten en het reactievermogen van iemand hebben die net wakker is, gebeurd wel vaker in dit soort films.

Al met al kun je Line of Duty prima opzetten als je even niet meer weet wat te kijken. Je zult je niet vervelen, maar hij zal je ook niet heel lang bij blijven. Maar dat is slechts mijn mening.
 
Heb jij de film Line of Duty al gezien? Wat vindt jij van deze film? Laat het ons vooral weten in de comments of via de mail!
 
Line of Duty is te zien bij Netflix, of betaald bij Pathe Thuis

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in