Wat is dat met de gemiddelde Nederlander en de waslijst aan verzekeringen die we samen hebben? Overal waar we ons voor kunnen verzekeren, daar sluiten wij een verzekering voor af. Begrijp me niet verkeerd, Bij ons gaat het precies hetzelfde, zekerheid voor alles 😉

Uitvaart-, overlijdensrisico- en de zorgverzekering zomaar een greep uit het lijstje verzekeringen die we, waarschijnlijk allemaal, wel hebben. Wat is dat toch dat wij als volkje zulke “zekerheidsgeiten” zijn? Of is het gewoon pure laksheid, en laten we lekker alles zoals het is terwijl we ons door irritante deurbabbelaars of bellers laten overtuigen van nóg een verzekering? Want je kunt nooit genoeg verzekeringen hebben toch?

Laat ik de situatie op onszelf betrekken. Wij hebben allerlei verzekeringen. Voor de auto, voor het huis, de zorg (waarbij we natúúrlijk ook nog aanvullend zijn verzekerd), een reisverzekering en uiteraard mag de aansprakelijkheidsverzekering niet ontbreken.

Nou zal ik eerlijk zeggen, wij zijn van die “zekerheidsgeiten” die alles dicht getimmerd willen hebben. En daar weet de branche natuurlijk ook piekfijn op in te spelen. 

“toen je je realiseerde hoeveel geld er eigenlijk weggesluisd werd naar die verzekeringen branche”

Want na een poos (lees: toen je je realiseerde hoeveel geld er eigenlijk weggesluisd werd naar die verzekeringen branche), houdt je eindelijk die waslijst aan verzekeringen tegen het licht. Maar laten we even heel eerlijk zijn dan zie je toch door de verzekeringen het bos niet meer?

Advertentie

Há dachten de ondernemertjes onder ons, daar zit een leuk verdienmodel in, laten we vergelijkingssites beginnen! Makkelijk alles op een rijtje zodat je razend snel kan overstappen.

Nou begrijp het niet verkeerd maar zelfs op die “makkelijke” vergelijkingssites kom ik er niet uit. Want laten we heel eerlijk wezen, we schijten allemaal 7 kleuren stront, omdat we bang zijn dat we uiteindelijk onderverzekerd uit de bus komen.

En zeg nou zelf, de meeste verzekeringen staan er nou ook niet heel bekend om, dat ze strooien met geld, maar het liefst het zoveel mogelijk in hun eigen zakje, of die van de directeuren, houden.

Tientallen onderzoeken zijn er naar geweest, en al de experts weten het zeker, het licht aan onze eigen laksheid. Nou hebben deze mensen er natuurlijk voor doorgeleerd, en zijn wij maar een gewoon huishouden, maar wat mij betreft is het gewoon het feit dat, de over grote meerderheid, het gewoon een geruststellende gedachte vind dat als er iets gebeurd, we altijd terug kunnen vallen op onze verzekeringen.

Op die manier komen we niet voor verassingen te staan, want dát is iets, waar wij als Nederlanders, echt een hekel aan hebben. En zo  denken wij dat onze schaapjes altijd op het droge staan. Maar dat is slechts mijn mening.

Heb jij ook het idee dat je overal een verzekering voor moet hebben, of juist niet? Laat het ons vooral weten in de comments of via de mail!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here