Biographics, 1 life at a time, is een YouTube-kanaal van Simon Whistler, waarin je in 20 tot 30 minuten meer leert over een bepaald persoon of gebeurtenis.

Op het YouTube kanaal Biographics kun je over 1001 mensen en gebeurtenissen biografieën vinden. Of het nu gaat over een seriemoordenaar uit de 19e eeuw of over een internet miljardair uit de 21e eeuw hier is voor iedereen iets te vinden. Wil je iets leren over een persoon of gebeurtenis? Ben je de gekleurde mening van de geijkte biografen een beetje zat? Of ben je gewoon een nieuwsgierig persoon die een brede interesse heeft, dan adviseer ik je dit kanaal zeker.
 
Simon Whistler is een Britse man geboren in 1986 in Engeland, die zich zeer uitgebreid inleest over zijn onderwerpen. Hij heeft een prettige uitstraling en als ik hem als geschiedenisdocent op school had getroffen, was ik waarschijnlijk geschiedenis gaan studeren. Dit heeft te maken met zijn manier van vertellen over de verschillende onderwerpen. Biographics is onderhoudend en informatief en laat ruimte voor jouw eigen inzichten en meningen over de onderwerpen.
 
Lees verder onder de post.

Natuurlijk behandelt Biographics onderwerpen waar iedereen een mening over heeft; Bill Gates, Donald Trump, Kim Jong-Un, Margaret Thatcher, Ronald Reagan en vele anderen. Maar wat weet je nou eigenlijk echt van ze? Wist jij dat Kim Jong-Un in Zwitserland op school heeft gezeten? Wist jij dat Margaret Thatcher de dochter van een kruidenier was? Of dat de vader van Donald Trump betaalbare huizen bouwde in Brooklyn? Het zijn maar kleine weetjes die je vaak in de korte informatie blokjes mist wanneer ze de revue passeren op de televisie. 

Dit soort weetjes vind ik dus net even iets interessanter dan de mening van een irritante televisiepresentator, wanneer hij een item aankondigt in zijn of haar programma. Simon Whistler geeft je informatie over de onderwerpen, zodat je na het kijken van het YouTube filmpje gaat nadenken over wat je zojuist geleerd of gezien hebt. Dit in combinatie met een goed geplaatste sneer, soms een lekker cynisch Brits sausje in tussenzinnetjes of een niet te missen blik op zijn gezicht is het echt leuk om naar te kijken.
 
Lees verder onder de video.
Biographics probeert je zonder de vooringenomenheid van de mening van de makers, te informeren en toch ook te vermaken. Zelfs zeer gevoelige onderwerpen als Hitler, Eichmann, de Holocaust, Osama Bin Laden, de Cubacrisis, worden op een serieuze, maar open manier met je gedeeld, waardoor je alle ruimte houdt na te denken, wat je er nou zelf van vindt.
 
Als ik nu docent zou zijn op een middelbare school zou ik Biographics gebruiken ter ondersteuning van de geschiedenislessen. Je wordt geïnformeerd op een open manier, waardoor je na het kijken van een YouTube filmpje, met de klas van gedachten kunt wisselen. Bijkomend voordeel is dat je de Engelse taal bijspijkert. Ik zeg 2 vliegen in een klap.

“Biographics probeert je zonder de vooringenomenheid van de mening van de makers, te informeren en toch ook te vermaken”

Ik geef het YouTube-kanaal Biographics 1 life at a time een 8,5. 
 
Dit cijfer is gebaseerd op de onderwerpen die worden besproken, de manier waarop Simon Whistler mij weet te boeien met nieuwe weetjes over mensen waar je al een-en-ander over denkt te weten. De ruimte die elk filmpje laat, om zelf een mening te vormen over hetgeen je net hebt zitten bekijken. 
 
Er zijn twee minpunten te bedenken. Een: De filmpjes zijn vaak gesponsord, waardoor je halverwege het interessante filmpje ongeveer 2,5 minuut wordt afgeleid met reclame. (Dit is een belangrijke inkomstenbron voor veel content-makers dus ik snap het wel maar, je kunt op YouTube ook gewoon op “doorspoelen” drukken en dan duurt het maar 2 seconden, maar toch…een minpuntje)
 
Twee: Het is in het Engels, dus is Engels een taal die je lastig vindt, zouden er termen tussen kunnen zitten die je dan niet begrijpt. Al met al kan ik uren achter elkaar naar Biographics kijken, zonder me ook maar een moment te storen aan Simon. Maar dat is slechts mijn mening. 
 
 
Heb jij een kijk tip op YouTube? Wat is jouw mening over deze review? Wat vond jij van Biographics, 1 life at a time? Laat het ons weten in de comments of via de mail!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in