Het word steeds populairder, online shoppen. De betaalmogelijkheden worden steeds uitgebreider. iDeal, creditcard of achteraf betalen. Maar kies je voor die laatste mogelijkheid, welke is dan beter? Klarna of AfterPay?

Je duwt online je hele winkelmandje vol en gaat betalen. Er is niets fijner dan eerst je artikelen te krijgen en daarna pas te betalen. Achteraf betalen wordt dan ook steeds populairder. AfterPay was bij vele al bekend, maar de dienst van Klarna komt ook steeds meer opzetten.

Beide hebben tegenwoordig zelfs een app, die je aan je email account koppelt en zo kan je makkelijk je rekening betalen via iDEAL wanneer dat nodig is. Maar wat is nou het verschil tussen de twee?

Laten we beginnen bij het feit dat AfterPay vaak een toeslag rekent, wanneer je gebruikt maakt van hun diensten. Al is €1.95 niet enorm veel geld, toch ben je dan eerder geneigd om maar meteen te betalen, want je houdt dat geld liever in je zak. Tot nu heb ik die ervaring bij Klarna niet, en worden nooit extra kosten in rekening gebracht. Klarna of AfterPay? Deze wint Klarna.

Verder geeft Klarna een kopersbescherming en is mijn ervaring, als er iets niet klopt, ze dit eerst tot de bodem uitzoeken, voordat jij moet betalen. AfterPay zegt dit ook te doen, alleen wordt er als je contact met ze opneemt, vaak alsnog verwezen naar de betreffende webwinkel waar jij jouw artikelen gekocht hebt. Dus Klarna of AfterPay? Deze is wederom voor Klarna.

Advertentie

“Maar goed zeker met drukke periodes bij de post, kunnen deze pakketten flinke vertraging oplopen, en is het prettig dat je de “Snoozzz” functie hebt.”

Bij zowel Afterpay en Klarna krijg je na ontvangst, 14 dagen de tijd om de rekening te voldoen. Bij Klarna krijg je echter ook de mogelijkheid dit een keer te verlengen, met nog eens 14 dagen. Soms is dit wel handig. Je krijgt namelijk vaak al dat je de rekening moet betalen, zonder dat je de artikelen hebt ontvangen. Zowel AfterPay en Klarna gaan uit van de informatie die ze krijgen van de webwinkel, en die wil dat jij betaald zodra zij hun artikelen hebben verzonden. Maar goed zeker met drukke periodes bij de post, kunnen deze pakketten flinke vertraging oplopen, en is het prettig dat je de “Snoozzz” functie hebt. Klarna of AfterPay? Ook deze is weer voor Klarna.

Wat beide hetzelfde doen is het retourbeleid. Bij AfterPay en Klarna word de rekening automatisch gepauzeerd totdat de tegenpartij de zending retour heeft ontvangen. In dit geval wordt de hele rekening geschrapt, of aangepast naar wat je wel behouden hebt. Het aantal dagen wat je dan nog over hebt om te betalen is hetzelfde als wat het was voordat je de retourmelding deed. Klarna of Afterpay? Voor beide een puntje, want het is heel prettig dat je rekening gepauzeerd wordt.

Wat Klarna verder ook heel leuk doet, is dat ze regelmatig win-acties hebben. Op die manier kun je vaak een kans maken om extra shop tegoed te winnen. En zeg nou eerlijk wie wil dat niet?

De apps van beide zijn gebruiksvriendelijk, alleen is deze van Klarna wat uitgebreider. Daar kun je op elk moment de status van je bestelling zien, de snooz functie gebruiken of chatten met de klantenservice. Wat mij betreft wint Klarna dan ook overduidelijk deze strijd, en zou ik als bedrijf altijd met hun in zee gaan. Als ik als consument ooit de keuze krijg bij het betalen in een webwinkel, zou ik in ieder geval altijd voor Klarna gaan. Maar dat is slechts mijn mening.

Heb jij ervaring met een van deze twee diensten? Hoe waren die? En heb jij een voorkeur voor een van de twee? Laat het ons vooral weten in de comments of via de mail!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here