Je hoort mensen wel eens roepen, Action is lekker goedkoop. Nou daar denk ik heel anders over. Dit wordt geen “afzeik verhaal” zoals je misschien zou verwachten, maar meer een ode aan het “Action concept”

Iedereen heeft wel eens een pennetje, kladblok of vuilniszakken nodig. Sommige kopen die dingen gewoon in de supermarkt, maar ik ga vaak “even snel” langs een winkel van de Action. Daar kom je binnen, in een vaak wat ongezellig ogende winkel. Maar dan ga je op zoek naar hetgeen je nodig denkt te hebben, gewapend met, een nu nog, leeg winkelwagentje. Rondje lopen maar! In eerste instantie lukt het me nog vrij goed om niet te gaan lopen graaien, en probeer zo goed en zo kwaad als het kan rechtstreeks naar mijn doel te lopen waarvoor ik kwam. Maar al snel kom ik in de verleiding om toch een wat uitgebreider, of stiekem zelfs, 2e rondje te lopen. Nou dan is het hek van de dam en ga ik helemaal los! 

“Het is één grote impulsaankoop. Héérlijk, I love it!”

Eén pak vuilniszakken? Nee joh, nu ik er toch ben kan ik er beter meteen een stuk of 5 meenemen, want ja ze zijn zo lekker goedkoop hè. We gaan verder door met onze ronde van pure koopwoede! Crème brûlée brander, printpapier, plantenbakken, gereedschap, boortjes, motorolie, onderbroeken, thermokleding, 5 flessen afwasmiddel, 7 hele lelijke schilderijen, onkruidbrander, hark, kussentjes, ruitenwissers enzovoorts enzovoort und so weiter.  

Elke keer als ik een greep in het schap doe denk ik… “Niet duur, komt echt wel een keer van pas. Voor dit geld laat ik deze kans écht niet aan me voorbij gaan.” Of ik denk: “Nou, dit is toch ook geen geld? Dit móet ik gewoon meenemen dan!” Het is één grote impulsaankoop. Héérlijk, I love it!

Als je dan met een volledig afgeladen karretje (of 2 🙂 ) bij de kassa staat, met het gevoel, nou deze keer viel het eigenlijk reuze mee, voor Action begrippen. Maar daarna kijk je achterom naar dat, met spullen volgepropte karretje en hoop je dat de bon alleen al überhaupt nog in je boodschappentas past.

Advertentie

Lees verder onder de video.

Je ziet het vriendelijke meisje van de Action aan de kassa, over je schouder kijkend denken; “Dit gaat wel even duren!” Na een half uur “troep” langs de scanner te trekken komt de afrekening! Nou dat is dan €300,12 alstublieft (vergeet niet, ik kwam voor één rolletje vuilniszakken á €0.82) Je betaalt en dan probeer je de nieuwe aankopen in je auto te stouwen, proppen of vouwen. Als je namelijk niet op z’n minst een pick-up in je bezit hebt, wordt het passen en meten hoor! Beloofd! 

Thuis aangekomen met €299,30 aan pure impulsaankopen en je rolletje vuilniszakken van €0.82, zie je welke impact dit bezoekje aan de Action heeft op de opslagcapaciteit van jouw huis en denk je: “Action, deze keer heb je gewonnen met jouw, op types zoals ik, gebouwde concept. Maar de volgende keer lukt het me wél om mij in te houden.” Ook dit zal uiteindelijk tegen beter weten in blijken. 

Ik vind het heerlijk om door een slim concept, zoals dat van de Action, verslagen te worden. Ik vind het knap en vernuftig bedacht. Mijn grote complimenten hiervoor. Het gaat er niet altijd om, om een duur artikel aan de man te brengen. Het kan ook gaan om de bulk aan spullen, aan de man te brengen. Jullie zijn nou échte verkopers! Maar dat is slechts mijn mening.

Ook ervaring met pure koopwoede in winkels? Of heb jij ook zo’n moeite om met maar één artikel de Action uit te lopen? Laat het ons dan vooral weten in de comments of via de mail!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in