Vandaag mijn mening over de film, The Choice. Na lang scrollen op Netflix, opzoek naar een romcom, kwam ik deze tegen. Met niet al te veel verwachtingen en behoorlijk wat aarzelingen, toch maar op play gedrukt en hopen dat het niet te hard tegen zou vallen.

In The Choice maken we kennis met Travis Parker (Benjamin Walker) die als een blok valt voor de bezette Gabby Holland (Terasa Palmer). De eerste 60 minuten van deze film zijn zo voorspelbaar als het maar zijn kan. Zij, de hittepit die het leven net iets te serieus neemt. Hij, de plattelands jongen die het leven alles behalve serieus lijkt te nemen.
 
Eerst is er de irritatie (hij speelt te harde muziek, maakt te veel lawaai en maakt schunnige grapjes) vervolgt door een boottrip met zijn vrienden en zus. Daar begint het perspectief te draaien en gaat zij hem uiteraard met andere ogen gaat bekijken.

“De flirt fase breekt aan waarin zij hem uitnodigt voor een diner thuis die eindigt in een zwoele vrijpartij”

De flirt fase breekt aan waarin zij hem uitnodigt voor een diner thuis die eindigt in een zwoele vrijpartij. Na een paar weken komt haar huidige vriend sneller terug van een tripje dan verwacht en daar komt de oh zo verwachte dip. Zij kan met pijn in haar hart niet kiezen voor Travis, maar blijkt richting (wat je denkt) het einde ook niet voor haar huidige vriend te kunnen kiezen.
 
Wanneer Travis dat hoort snelt hij uiteraard achter haar aan, om aan haar ouders om haar hand te vragen. Uiteraard zegt zij (not so shocking) ja en dan verwacht je dat de film is afgelopen. Niet dat hij tot dan toe langdradig is want hij loopt vlotjes, maar zoals bekend, duren de meeste romantische films niet veel langer dan 1.5 uur.
 
LET OP SPOILERS IN DE VOLGENDE 3 ALINEA’S ONDER DE TRAILER. VEILIG VERDER TE LEZEN BIJ DIK GEDRUKTE LETTERS!!!
Maar eigenlijk begint The Choice dan pas echt. We zien hoe ze gaan trouwen en kindjes krijgen. Het welbekende happy ever after, en je denkt nog “Wat leuk dat ze dat nog een keer meepakken.” Ze hebben samen een welverdiende date die eerder door Travis is gecanceld en ook nu in het water lijkt te vallen. Hij kan namelijk niet weg op zijn werk, en zij is in een chique restaurant het wachten zat, en besluit naar huis te gaan.
 
Aan elke vezel in je lijf voel je op dat moment dat er iets te gebeuren staat, je weet alleen niet wat. Met samengeknepen billen wacht je op dat moment dat de klap komt. BOEM ze word aangereden door een auto. In een spectaculaire slowmotion, zien we Teresa door de auto heen vliegen en je hart stopt even met slaan.
 
Door het ongeluk raakt Gaby in een coma en zien we vervolgens de strijd die Travis aan moet gaan met zijn gevoel en gedachte. Je hart wordt verscheurd als er ook maar een vezel in je lijf is die om iemand geeft. Haal ik de stekker eruit of niet.
 
VANAF HIER VEILIG VERDER TE LEZEN!
 
Inmiddels is The Choice veranderd in een zware dramafilm waar je je totaal niet op had ingesteld. Oké oké eerlijk toegegeven las ik bij soort film romantisch en ging er automatisch vanuit dat er komedie maar stond er in werkelijkheid romantische drama, maar goed daar hebben we het nu niet over.
 
De strijd die Travis met zichzelf voert is prachtig om te zien en heeft mij aan het denken gezet. Je wilt immers niet de liefde van je leven “zomaar” opgeven.
Verbaasd, nee beter gezegd bijna woest, was ik dan ook toen ik zag dat de boekverfilming op IMDb maar een 6.6 scoorde.
Eerlijk toegegeven ik heb het boek niet gelezen, maar was aan het einde toch zeer verrast door de plottwist en de tranen die ik druk probeerde weg te slikken. Voor mij persoonlijk verdiend deze film een dikke 8, maar goed dat is slechts mijn mening.
 
Wat vonden jullie van The Choice? Viel hij tegen en heb je het boek wel eerst gelezen? Of ben ik een complete pannenkoek die echt een sucker is voor deze films? Laat het dan vooral weten in de comments of via de mail!
 
The Choice is te zien bij Netflix

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here