Dromen op de weg, je kent het wel, de linkshangers, bumperklevers en rechttoe, rechtaan aso’s op de weg, maar de brave burgers die een auto besturen alsof er iemand anders achter het stuur zit en al dromend en stofwisselend de bestemming trachten te bereiken is ook een échte ergernis!

Je komt allemaal wel eens in de situatie dat je, braaf op de rechterbaan rijdend, een vrachtwagen nadert en je denkt aan baan wisselen om in te gaan halen.

Je kijkt in de spiegel en denkt “na deze auto ga ik inhalen.” Tot zover niets raars aan de hand. Maar zodra die auto naast je rijdt weet je het al! Die heeft geen idee dat hij in een auto achter het stuur zit en die zit daar lekker te dromen op de weg!

Mond half open, half slapend voor zich uitkijken, nergens op reageren en daar rijdt hij dan exact even snel als jij, terwijl hij je eerst écht aan het inhalen was.

Ongeveer 4 kilometer na de eerste “ontmoeting” rijdt de “buurman” daar nog steeds! De rij auto’s achter hem wordt op de radio een “file” genoemd! Maar hij heeft natuurlijk niets door, hij rijdt immers vooraan, want ja lekker dromen op de weg hè?

Advertentie

“Je zet je richtingaanwijzer aan, en dan kan het grote wachten beginnen.”

Deze situatie is nog vervelender wanneer je rijdt op een rijksweg met meer dan 2 banen in elke richting. Dan zie je zelf, die kan opzij, waardoor ik die vrachtwagen voorbij kan. Je zet je richtingaanwijzer aan, en dan kan het grote wachten beginnen. Wachten op die persoon die zit de dromen op de weg. Dit gebeurd vaker dan sociaal acceptabel is.

Het is grappig wanneer je ziet dat de gene die niet zit te dromen op de weg, de bestuurder, die wél zit de dromen op de weg, er alles aan doet om onze dromende medechauffeur wakker te krijgen, die eigenlijk wel weer een nieuw rijlesje kan gebruiken.

De woede en “paniek” van “HIJ ZIET ME NIET!!!, GA AAN DE KANT! GA VAN JE GAS AF! GEEF ME DE RUIMTE! WORD POTVERDOMME WAKKER!!!”

Het is dus grappig als je dit voor je ziet gebeuren, terwijl je niet de persoon bent die compleet vastgezet wordt door de dromer op de weg! Want als dat het geval is kookt je bloed wanneer je 5 lange kilometers achter die vrachtwagen rijdt.

Je zult denken, dan ga jij toch van jouw gas af? Daar heb je helemaal gelijk in! Maar dan los je de situatie op, maar in mijn geval zeker niet de ergernis! Goed verkeer is namelijk een samenspel, maar dat is slechts mijn mening.

Heb jij wel is last van mensen die aan het dromen zijn op de weg? Of ben jezelf zo’n dromer? Laat het ons weten in de comments of via de mail!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in