Na met veel plezier veel uren aan FIFA 20 besteed te hebben, keek ik erg uit naar het nieuwe spel FIFA 21. Ik geef €70 uit en ga er lekker voor zitten in de mancave. Het downloaden duurde precies een uitzending van Wie is de mol en Moltalk achter elkaar, oftewel ongeveer 1.5 uur. Prima, aan de gang. Opstarten maar….oh nee, fuck….eerst nog even een update uitvoeren…want waarom zou je een nieuw spel klaar afleveren? Weer 20 minuten later kan ik dan eindelijk beginnen.

Het spel ziet er net als haar voorganger fantastisch uit, maar de gelijkenissen zijn niet te tellen. Natuurlijk een voetbalspel is een voetbalspel, maar kom op EA, een enkele stofdoek is niet genoeg om voor FIFA 21 €70 te vragen. Ik hoopte op een update voor de spelerscarrière, dat je iets meer in de huid van jouw speler zou kunnen kruipen. Middels interviews met de pers of ruzie schoppen met de trainer als na je een hat-trick weer op de bank of tribune wordt gesmeten. Of dat je in de kijker loopt van een club die je in 1 keer miljonair maakt, na 2 seizoenen kloten in de Hollandsche polder. Zelf als een soort Zlatan de hele wereld tegen je in het harnas jagen, maar wel 30 goals maken, geven je wel iets van vrijheid lijkt me.

“Over het algemeen genomen is FIFA 21 een prima spel, alleen zijn de verschillen met FIFA 20 vrij klein”

De managers carrière daarentegen is doorspekt van interview momenten, met als enige optie…..open deuren intrappen. De gevoelige zieltjes van de spelers reageren daar middels teamchemie wel heftig op en dat kan je lang achtervolgen. Wat wel een hele fijne verbetering is, is dat het trainen van de spelers veel gedetailleerder en dus veel interessanter is geworden

Met online spelen ben ik na FIFA 19 gestopt, omdat ik als matige speler wel heel veel geld uit moest geven aan nieuwe joypads, ramen en meubels. Gezien ik niet heel best tegen mijn verlies kan. Al met al een prima spel, maar als je FIFA 20 hebt moet je dit artikel niet aan jouw partner laten lezen, omdat die met recht kan zeggen dat je geld uitgeeft aan iets wat je al hebt. 

Over het algemeen genomen is FIFA 21 een prima spel, alleen zijn de verschillen met FIFA 20 vrij klein. Ik hoop dat met FIFA 22 de start gemaakt wordt om dit spel echt te vernieuwen en echt door te ontwikkelen met bijvoorbeeld een meer te vertellen verhaal, wanneer je met een eigen speler, een leven als speler aangaat. Maar dat is slechts mijn mening.

Advertentie

Ik geef het spel daarom een 7.5 Heb jij FIFA 21 al gespeeld? En wat vond je er van? Laat het ons weten in de comments of via de mail!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here