In April 2021 kwam op Videoland de documentaire OnlyFans Uncovered online. In deze driedelige documentaire volgen we makers van content achter de schermen, voor het OnlyFans platform.

Voor wie nog niet bekend is met OnlyFans, OnlyFans is een platform met vooral erotische content. Fans betalen maandelijks abonnementsgeld om deze content van een bepaalde maker te kunnen zien. Het is niet zo dat je dan alle content te zien krijgt, je ziet alleen de content van die ene maker waar je een abonnement op hebt.

Het gaat echter verder dan dat, zo kun je verzoeken indienen (uiteraard tegen extra betaling) en, in tegenstelling tot het gratis platform Instagram, worden de berichten die je stuurt, over het algemeen wel beantwoord door de maker.

Lees verder onder de video.

De documentaire OnlyFans Uncovered focust zich op de makers. Het geeft een exclusief inkijkje achter de schermen. Zo wordt er openlijk neergezet wat een bepaalde maker per maand verdient, maar zien we ook dat er veel meer bij komt kijken dan alleen maar wat plaatjes en filmpjes posten.

Advertentie

Waar velen zullen denken dat deze groep (circa 1 miljoen mensen!!!) “makkelijk” geld willen verdienen, door erotisch materiaal online te zetten, blijkt dat, zoals zo vaak, toch iets anders in elkaar te steken. Bijna alle makers van content zeggen dat ze zo’n 9 uur per dag online zijn en dan is er nog geen content gemaakt. Dit is puur het contact met abonnees en het promoten van je kanaal.

Zelf was ik erg nieuwsgierig naar hoe zoiets in zijn werk gaat. Ik vroeg me vooral af welke mensen dit soort content willen maken en wie er bereid zou zijn om voor een persoon elke maand weer zo’n €10 tot €15 te betalen.

Nogmaals OnlyFans Uncovered focust zich eigenlijk alleen op de eerste groep, de makers. Wat mij persoonlijk opviel was dat Videoland een van de grotere makers heeft weten te strikken met Levy van Wilgen. In de documentaire zien we dan ook dat hij met OnlyFans zo’n €65000 per maand omzet. Een goede boterham kunnen we wel stellen. Ook komt Ferry Doedens nog even vluchtig voorbij.

Gisteren heeft Levy van Wilgen trouwens op zijn eigen Instagram bekend gemaakt dat OnlyFans hem om nog onduidelijke reden verbannen heeft van het platform. Inmiddels is deze post niet meer zichtbaar, dus de status is momenteel onbekend.

Lees verder onder de post.

Het goede wat OnlyFans Uncovered bloot geeft, is dat het niet makkelijk is om “groot” te worden op het platform. Er gaat heel veel tijd, energie en geld inzitten. Ook zijn “fans” je niet heel erg trouw. Zo vertelde een dame dat wanneer ze 2 dagen niets posten, tientallen abonnementen werden opgezegd. Wel begrijpelijk aan de ene kant, maar het geeft natuurlijk wel een enorme druk om je fanbase maar vast te houden.

Gelukkig zien we tussen al het geweld van redelijke groot verdieners (tussen de €3000 en €65000 per maand) ook Marvin die er niet 100% van kan leven. Het meest frappante van het hele verhaal was wel dat hij zich het meest bloot gaf en wél porno op zijn OnlyFans plaatst.

“Verwacht geen blote beelden, want alles wat maar enigszins erotisch is wordt keurig netjes geblurd”

Waar ik vind dat Videoland een beetje tekort schiet is aan de keerzijde van dit verhaal. Het is natuurlijk prachtig om te zien, wanneer je er hard voor werkt, veel geld kan verdienen met het verkopen van je lichaam. Wat ze echter niet laten zien, zijn de vele mensen die hun lichaam verkopen en er nauwelijks iets mee verdienen. Oké we hebben het verhaal van Marvin die €800 per maand omzet, maar OnlyFans Uncovered focust zich vooral op het succes.

Je ziet weliswaar vluchtig in beeld hoeveel makers en hoeveel gebruikers er zijn, met daarbij vluchtig één keer dat van de 1 miljoen makers er “maar” 100 zijn die 1 miljoen (ja je leest het goed 1 miljoen) per maand omzetten, maar toch had ik verwacht dat het Videoland misschien zou lukken om ook niet-succesvolle verhalen beter naar voren te brengen.

Ik moet wel zeggen dat OnlyFans Uncovered vermakelijk was om naar te kijken. Het zijn drie afleveringen van circa een half uur die je zo wegkijkt. Verder is het natuurlijk fascinerend om een inkijkje te krijgen achter de schermen van dit platform. Sex sells, is al eeuwen lang bekend en dat blijkt wel uit deze serie.

Al met al scoort OnlyFans Uncovered een magere 7. Verwacht geen blote beelden, want alles wat maar enigszins erotisch is wordt keurig netjes geblurd. Het kijkt makkelijk weg, maar ze schakelen te snel over naar de flitsende beelden, in plaats van écht te onderzoeken hoe of wat en dat is wat mij betreft een gemiste kans, maar dat is slechts mijn mening.

Heb jij OnlyFans Uncovered al gezien? Wat vond jij ervan? Laat het ons vooral weten in de comments, of via de mail!

OnlyFans Uncovered is exclusief te zien bij Videoland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here