In de spellen FIFA 17 tot en met FIFA 19 werden we verblijd met een prachtige verhaallijn die “The Journey” werd genoemd. In deze verhaallijn maken we kennis met Alex Hunter. Een zeer getalenteerde jeugdvoetballer. 

Zijn opa was een grootheid in de jaren ’60 op de Engelse velden. Zijn vader was een goede speler, maar door een blessure, is zijn carrière helaas niet helemaal tot wasdom gekomen.

Samen met zijn vriendje Gareth Walker heeft hij alle jeugd teams doorlopen, maar ze moeten om een profcontract te verdienen een laatste test ondergaan. Daar komen ze Danny Williams tegen, deze jongen heeft al wel een profcontract, en Gareth en Alex moeten het opnemen tegen hun leeftijdsgenoten tijdens deze testtraining.

Lees verder onder de video.

In FIFA 17 komen Alex en Gareth bij dezelfde Premierclub terecht en zetten daar hun eerste stappen als prof. Daar begint de reis. Alle hoogte-en dieptepunten van hun eerste seizoen, worden op een hele leuke en mooie manier tussen het spelen van het spel door, in beeld gebracht.

Advertentie

In FIFA 18 komen we Alex Hunter weer tegen in het vervolg van The Journey, na een enorme fout van zijn zaakwaarnemer komt hij in Amerika bij LA Galaxy terecht. Daar wordt hij herenigd met zijn vader en leert hij zijn zeer getalenteerde zusje kennen. 

“het allerleukste is natuurlijk om tijdens de wedstrijd de controller ter hand te nemen, om zelf de verhaallijn te bepalen”

Zijn zusje Kim Hunter staat als 16-jarig meisje op de rand van het nationale vrouwen-elftal van de VS. En Alex probeert met zijn talent en met zeer grote inzet, zich een weg terug te vechten terug richting de Europese top.

In FIFA 19 komen alle verhaallijnen van The Journey samen. Danny Williams moet zijn carrière bij de 1e profclub van Alex Hunter op de rails zien te krijgen. Alex loopt als jonge, wereldster, tegen de bijbehorende verantwoordelijkheden aan. En krijg je antwoord op de vraag of Kim mee mag doen op het WK voor vrouwen.

Lees verder onder de post.

De hele verhaallijn van The Journey kun je zien op YouTube. Maar het allerleukste is natuurlijk om tijdens de wedstrijd de controller ter hand te nemen, om zelf de verhaallijn te bepalen. Ik zou het geweldig vinden als men bij EA deze verhaallijn voort gaan zetten met bijvoorbeeld een internationale carrière voor de mannen, eventueel zelfs met de geboorte van kindjes van Danny, Alex of Kim om de “legacy” voort te zetten.

Misschien is het mooi om uiteindelijk een trainerschap voor de hoofdpersonen in de verhaallijn op te nemen na hun voetbalpensioen. Als je de tijd hebt, is het echt wel erg leuk om deze verhaallijn op YouTube te bekijken. Maar als je in het bezit bent van een Xbox, Playstation of PC en ook de spellen FIFA17, 18 en/of 19 hebt is het spelen van “the journey” echt een aanrader. Maar dat is slechts mijn mening.

Speel jij FIFA? Mis je The Journey ook, of was dat niet een onderdeel wat jij speelde? Laat het ons vooral weten in de comments, of via de mail!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here