Steeds vaker vraag ik mij af wanneer ik in de supermarkt ben, waarom mensen geen beurtbalkje neerleggen? Voor wie niet weet waar ik het over heb, een beurtbalkje is zo’n ding bij de kassa wat je achter je boodschappen neerlegt, zodat de caissière weet tot waar ze jouw boodschappen moet scannen.

Met zeer grote regelmatig kom ik tegenwoordig bij de kassa waarin degene voor mij zo’n beurtbalkje niet heeft neergelegd.  Ik vraag mij dan oprecht af “Waarom leg je dat ding niet gewoon neer?” De eerste paar keer dat het mij overkwam haalde ik mijn schouders op, en legde dat balkje zelf maar neer. Gewoon rustig.

Lees verder onder de video.

Tot ik het er met een vriendin over had, die zich hier ook zo enorm aan irriteerde. Zij was het geduld daarin compleet kwijt en liet haar voorganger duidelijk merken wat zij ervan vond. Zij pakte namelijk zo’n beurtbalkje en met een harde klap legde ze het beurtbalkje neer. Uiteraard in combinatie met een lichtelijk geïrriteerde blik.

“Zoals mij verteld was pakte ik met een grote zucht het balkje en met een flinke klap, inclusief geïrriteerde blik “smeet” ik het balkje op de band”

Enigszins verbaasd van de brutaliteit die zij daarin had, trok ik mijn stoute schoenen aan en dacht de volgende keer doe ik hetzelfde. Dus zo gezegd zo gedaan. Meteen de eerste keer dat ik in de supermarkt kwam was het raak en ontbrak het beurtbalkje toen ik mijn boodschappen op de band kon leggen. Zoals mij verteld was pakte ik met een grote zucht het balkje en met een flinke klap, inclusief geïrriteerde blik “smeet” ik het balkje op de band.

Advertentie

Wat er toen gebeurde overviel mij zo erg. De jongeman voor mij keek mij aan, zijn ogen werden groot en zijn hoofd rood. Met een verontschuldigende blik zei hij “Sorry, best wel asociaal dat ik hem nog niet neergelegd had. Ik heb er altijd zo’n hekel aan als mensen dat niet doen!”

Ik barste in lachen uit en vertelde hem het bovenstaande verhaal van mijn vriendin en een leuke conversatie volgde, terwijl de caissière zijn boodschappen scande. Ik zeg missie geslaagd, hou dit gevoel vast voor de volgende keer. Alleen dan hopen dat ik iemand tref, die dat beurtbalkje nóóit neerlegt 😉.

Lees verder onder de video.

Ik moet wel zeggen dat ik hoop dat als mensen deze column lezen, ze zichzelf misschien herkennen en denken “Goh ik doe dat ook nooit, laat ik daar in de toekomst ook eens op gaan letten.” Als er door dit stukje één iemand is die daardoor zijn of haar balkje voortaan neerlegt is mijn missie geslaagd. Maar dat is slechts mijn mening.

Leg jij altijd jouw beurtbalkje neer, of ben jij een van de dromers die dat eigenlijk nooit doet? Irriteer jij je eraan als andere het niet doen? Laat het ons vooral weten in de comments of via de mail!

2 REACTIES

  1. Hahaha nee,
    Ik erger mijn aan andere dingen zoals mensen die op de fiets of alleen in de auto zitten met een mondluier voor….slaat ook nergens op natuurlijk maar zo zie je maar dat iedereen zich wel ergens aan ergert,maar dat is slechts mijn mening hihi

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in