We worden allemaal gebeld door bedrijven omdat ze een niet te versmaden aanbieding hebben. Maar daar heb je niet altijd interesse in. Dus zijn vele van ons aangemeld bij het Bel-me-niet register. Wat een onzin is dat zeg!

Je wordt gebeld door het zoveelste bedrijf wat je wat aan wil smeren. Je zegt in eerste instantie nog vrij vriendelijk “Nee dank u, geen interesse.” Aan de andere kant van de lijn hoor je een zucht met daarop volgend “Ik zet u door naar het Bel-me-niet register.”

Nou ten eerste, ik heb geen interesse in wat júllie te verkopen hebben, dus haal mij uit jullie bel lijst. Zo moeilijk zal het niet zijn

Ten tweede, als ik zeg dat ik geen interesse heb, dan hoeft je dus een week later niet wéér te bellen, met exact dezelfde vraag! Dus haal me eerst maar van jullie eigen bel lijst, want bij het bel me niet register heb ik mij inmiddels al tien keer aangemeld!

Na 4 keer op rij vriendelijke manier “NEE” te hebben gezegd ben ik het écht zat! Prima ik meld me nog maar eens aan bij het Bel-me-niet register. Daarmee plak je dus eigenlijk een “Nee-Nee” sticker op jouw telefoonnummer.

Advertentie

Daardoor hoop je met rust te worden gelaten door de “belbedrijven”, helaas is dit vaak niet het geval. Ze blijven gewoon onverminderd doorgaan met deze narigheid.

Lees verder onder de video.

Het Bel-me-niet register is in het leven geroepen om te zorgen dat je niet dagelijks, of in elk geval wekelijks, lastig gevallen wordt door die vreselijke belcentra

Ik heb echter niet het idee dat er sancties op staan als bedrijven hier lak aan hebben. En als die sancties wel bestaan, dan heb ik niet het idee dat ze serieuze angst inboezemen.

“Met afgeschermde nummers ben ik al helemaal snel klaar, die neem ik op mijn privé-nummer gewoon niet op!”

Mijn oplossing is “relatief” effectief gebleken. Bellen de “telefoonzeikerds” met een niet-afgeschermd nummer, dan blokkeer ik het nummer na het gesprek. Met afgeschermde nummer ben ik al helemaal snel klaar, die neem ik op mijn privé-nummer gewoon niet op!

Veel bedrijven kiezen er tegenwoordig voor om je mailbox vol te gooien met narigheid. Die gaan direct de “spam” lijst in. Ik vraag me sowieso al af hoe deze bedrijven aan mijn nummer komen, want geloof me, ik geef het ze niet!

Lees verder onder de video.

Het zal jouw manier van geld verdienen maar zijn, mensen de hele dag lastig vallen met jouw goederen. Nee mij gewoon niet bellen! Maar dat is slechts mijn mening.

Hebben jullie zelf ook te maken met deze nare manier van “reclame maken”? Of goede tips hoe hiermee om te gaan? Werkt het Bel-me-niet register bij jullie wel? Laat het ons vooral weten in de comments via de mail!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in