Voor mensen die naar het buitenland op vakantie gaan moet dit een bekend fenomeen zijn. Handdoekje leggen. Mensen die voor dag en dauw opstaan om het beste plekje op een zonnebedje te bemachtigen, maar wat vinden wij hier eigenlijk van?

Je kunt eigenlijk twee groepen maken. Groep 1 zijn de fanatieke handdoekje leggers. Zij staan in hun vakantie vroeg op, om te zorgen dat ze een plekje aan het zwembad hebben. Deze groep maakt het ook niets uit dat ze op vakantie zijn en eens lekker uit kunnen slapen. Voor hun is een belangrijk deel van de vakantie namelijk stressen om een bedje te hebben voor die bewuste dag.

Lees verder onder de video.

Dan heb je groep 2. De mensen die groep 1 hard uitlachen en zich misschien zelfs wel irriteren aan het feit dat groep 1 überhaupt bestaat. Zij willen namelijk geen wekker zetten tijdens hun vakantie. Ze willen lekker uit kunnen slapen, relaxen én wanneer ze daar zin in hebben een keer naar het zwembad waggelen, hun handdoekje neer te leggen om daar vervolgens verder te relaxen.

Maar wat is nou wijsheid. Welke “groep” lacht hier uiteindelijk het hardst? Ik denk dat je daar niet een heel eenduidig antwoord op kunt geven. Het zit namelijk zo, als je graag je vakantie doorbrengt aan het zwembad, maar je ook van uitslapen houdt, kom je vaak bedrogen uit. Zeker wanneer het hotel geen beleid heeft omtrent handdoekje leggen.

Advertentie

“Ze willen lekker uit kunnen slapen, relaxen én wanneer ze daar zin in hebben een keer naar het zwembad waggelen om daar verder te relaxen”

Groep 1 bestaat namelijk eigenlijk niet uit één groep, maar die kun je nog onderscheiden in een tweede groep. Je hebt namelijk de groep, die vroeg opstaat, hun handdoekje neerlegt, gaat ontbijten en daarna terugkomt om de hele dag aan het zwembad te hangen, maar dan is er ook nog de groep die hetzelfde doet als de eerstgenoemde, BEHALVE, dat laatste. 

Zij gaan namelijk niet na het ontbijt lekker aan het zwembad liggen. Neeeee zij gaan eerst even lekker het dorpje in, of misschien zelfs wel met hun reet aan het strand liggen, waarna ze aan het eind van de middag denken “Zullen we nog even een uur aan het zwembad gaan liggen?” 

Uiteraard wordt al deze tijd (van 07.00 tot een uurtje of 15.00) dat bedje met hun handdoeken “bezet” gehouden. Daar zit dan ook meteen het probleem. Bij deze groep mensen leeft namelijk de grootheidswaanzin dat zij de enige op deze aardkloot zijn. Zij hebben een bepaalde arrogantie, of misschien wel egoïsme dat zij voor dat ene uurtje per dag, de hele dag andere mensen dat bedje kunnen “ontzeggen”

Lees verder onder de post.

Totaal asociaal natuurlijk, maar ja wat doe je eraan 🤷‍♀️. Nou heel makkelijk, handdoekje zo hup het zwembad in. Ik kan mij namelijk in zowel groep 1, als groep 2 prima vinden. Wanneer jij graag aan het zwembad ligt, vind ik er niets mis mee dat jij voor het ontbijt je handdoek vast op een bedje neerlegt. Groep 2 die het ontbijt overslaat en later lekker gaat liggen, moet hier ook de ruimte voor hebben.

Alleen de groep die denkt dat het oké is om de hele dag een bedje bezet te houden en er vervolgens amper gebruik van maakt, of de groep die de hele dag meerdere bedjes bezet houdt om er zo zeker van te zijn dat ze altijd in de zon liggen, daar heb ik geen goed woord voor over.

Deze mensen zorgen ervoor dat andere hun vakantie minder leuk wordt en waarom in hemelsnaam? De mensen om jou heen hebben ook veel geld betaald voor hun vakantie en wat maakt jou meer dan een ander? Ik begrijp het niet en zal het ook nooit willen begrijpen, maar dat is slechts mijn mening.
 
Ben jij een handdoekje legger? Wat is voor jou de reden dat te doen? Herken je jezelf in groep 1, 2, of 3? Laat het ons dan vooral weten in de comments, of via de mail!

2 REACTIES

  1. Wij waren in de begin jaren tachtig eens in Malgrat de mar alwaar wij een geweldig leuke cocktail bar hadden in het hotel,
    Afijn na deze avond wilden we even afkoelen in het zwembad en zagen dus s’nachts al handdoeken op vele bedjes liggen…..
    Wij waren dus ook niet te flauw om al deze handdoeken te verzamen en mee te laten zwemmen hahaha
    Alle Duitsers zuur hehehe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in