De ergernis van de maand gaat deze keer over de openbare toiletvoorzieningen. Iedereen moet daar weleens gebruik van maken en de meeste van ons doen dat niet uit luxe, maar puur uit noodzakelijk kwaad.

Dat laatste begrijp ik dan ook heel goed, want ja als je moet, dan moet je hè?  Helaas ben je dan vaak overgeleverd aan de openbare toiletvoorzieningen. Met lichtelijk beven begeef ik mij dan die kant op, want laten we wel wezen, de ene openbare toiletvoorziening is de ander niet.

Sommige worden keurig onderhouden, zijn schoon en als je mazzel hebt nog afgesloten ook. Helaas zijn deze vrij uniek in zijn soort en ontbreekt vaak een van de bovenstaande punten wel.

Vooral dat eerste, een schoon toilet, staat toch wel bovenaan mijn lijstje van belangrijke punten bij een openbare toiletvoorziening. Vaak genoeg kom je binnen in een halve oorlogsruimte, dat je je oprecht afvraagt hoe onze mede mens naar het toilet gaat. 

“Wat dan handig is, is om even over je schouder te kijken of je het inderdaad netjes achterlaat”

Ik bedoel hoe moeilijk kan het zijn, je gaat zitten, of goed erboven hangen, sluizen open, afvegen en dat hok weer uit. Wat dan handig is, is om even over je schouder te kijken of je het inderdaad netjes achterlaat. Helaas schiet daar schijnbaar het gros tekort.

Advertentie

Ik heb het niet alleen over mensen die per ongeluk niet helemaal in de pot weten te mikken (alhoewel ik dat opzich al best knap vind), maar als je ziet hoe vaak er toiletpapier, of andere producten op de vloer liggen, dan sla ik echt stijl achterover.

In welke wereld denk jij dat het oké is om zo een openbare toiletvoorziening achter te laten? Zelf wil je toch ook een schoon toilet? Gun dat dan een ander ook, maar goed schijnbaar is dat wat veel gevraagd.

Dan heb je natuurlijk ook bijna standaard open toilethokjes bij openbare toiletvoorzieningen. Nu zal de gemiddelde man denken “Ja en?” want die staan gezellig kletsend naast elkaar hun blaas te legen, ik als vrouw vind dat nog steeds een bijzonder fenomeen.

Als vrouw, daarin ben ik zeker niet de enige, hoop je toch altijd dat de toiletten niet zijn afgescheiden met een wandje waarvan de boven en onderkant nog open zijn, maar hoop je dat de toiletten gewoon helemaal gescheiden zijn, maar inmiddels het ik het “stil plassen” aardig onder de knie.

Al met al ben ik blij dat er openbare toiletvoorzieningen zijn, want als je echt moet is het zo fijn om te kunnen. Uiteraard moet de frequentie van het schoonmaken van de toiletten hoog genoeg liggen, maar een schoon toilet begint vooral bij ons als gebruikers, maar dat is slechts mijn mening.

Maak jij vaak gebruik van openbare toiletvoorzieningen, of heb je andere ergernissen? Jouw mening is belangrijk voor ons dus laat vooral wat weten in de comments onderaan de pagina, of via de mail!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in