Met een beetje lekker weer en een goed gevulde koelbox, is het écht een aanrader om eens een dagje te gaan genieten, van een heel mooi stukje Nederland met een bootje. Na een beetje rondstruinen op internet, kwamen we uit bij “Biesbosch-sloepenverhuur.nl“. Dit bedrijf is gevestigd in Drimmelen.

De dag begon met het inschrijven in de knusse jachthaven, waar we een duidelijke kaart kregen met de “te varen routes” en waar je op moest letten. (Bijna alle zandbanken waren ingetekend, helaas niet allemaal. Maar daar kom ik later nog wel even op terug!)

We kregen het nummer van onze sloep, waarna we de jachthaven konden verlaten. Wanneer de jachthaven achter je ligt, en je denkt…. “Dat bootje varen…? Dat kan ik!”, kom je op de Bergse Maas. Daar varen echter ook containerschepen en die zijn echt ENORM kan ik je zeggen. Vergeleken met onze sloep leken het ook wel speedboten, en de golven die deze schepen maken, geven je toch een beetje een “wildwaterbaan gevoel”. Ja inclusief soms een nat pak!

 

“Vergeleken met onze sloep leken het ook wel speedboten, en de golven die deze schepen maken geven je toch een beetje een “wildwaterbaan gevoel” Ja inclusief soms een nat pak! “

Ongeveer 10 minuten varen tussen de containerschepen en enorm jaloers makende jachten, was het moment aangebroken dat we deze “A2 der vaarwegen” moesten gaan oversteken. Nou ja… Links kijken, rechts kijken, kan het? Denk het wel… Dan is het ogen dicht en gas geven! En hopen op het beste.

Advertentie

Als je de Bergse Maas achter je hebt gelaten, kom je uit op een brede vaart, die je naar de magische plek leidt. Wij wilde proberen echt alles te zien op één dag. Dat is te doen, maar dan is een uur op een van de vele, prachtige strandjes liggen, niet echt een optie. Die kaart die we mee hadden gekregen, was goed te lezen, maar ik raad je aan om wel één iemand aan te wijzen als navigator. Mocht het dan tot verdwalen leiden, hoef je maar één persoon over boord te gooien! 

Na een paar uurtjes varen op prachtige slootjes en vaarten, begint de blaas echt te roepen om aandacht! In de jachthaven is een toilet, maar in de Biesbosch zelf, moet je opzoek naar creative oplossingen om “de roep van de natuur” te bevredigen. (Note: Het is ook daar logischerwijs niet toegestaan om wild te plassen) Dus succes daarmee!!!

Aan het einde van onze ronde door dit stukje magisch, mooi Nederland, kwamen we weer uit op de vaart, waar we aan het begin van onze reis door de zelf begonnen waren. We dachten mooi… Niet verdwaald! We hebben het gehaald! 

Rechtdoor de vaart op, bleek echter geen optie, omdat daar ZANDBANKEN liggen!!! Wij kwamen daar in onze overmoed achter toen we vastlagen op een mix van blubber en bagger. De diepgang van een sloep is minimaal, maar ja, er hangt uiteraard wel een motor aan! Deze werkt als een soort van “ploeg” wanneer je je in de wereld van zandbanken begeeft! De ervaren schippers op het wél bevaarbare gedeelte, zien met groot plezier een paar kneuzen aanknoeien om los te komen van onze “vriend” de zandbank, maar helpen HO MAAR! Na een klein half uur, zweten van schaamte en inspanning, kwamen we los. We voeren vervolgens “op zijn egeltjes” om de boeien heen terug naar de jachthaven.

We hebben oprecht een heerlijke dag gehad , we gaan dit zeker nog eens doen. Dus mocht je met jouw gezin of vrienden een dagje uit willen organiseren dan raden wij dit zeer aan! Maar dit is slechts mijn mening.

Heb jij al wel eens een bootje gevaren, of een ander aan te raden plek om te bezoeken? Jouw mening is erg belangrijk voor ons dus laat het ons vooral weten in de comments onder aan de pagina of via de mail!

4 REACTIES

  1. Wij hebben het twee keer gedaan en het blijft inderdaad een geweldig mooi gebied,ook hebben we bevers gezien fantastisch!!!
    We hebben ook een rondvaart met schipper gedaan met aansluitend onbeperkt bbq…..
    Je kent me ik heb grenzeloos genoten 😎

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in