Zijn jullie wel eens bij de meubelverkoper Seats and Sofa’s geweest? Wat een ongelooflijke afzetters zijn dat zeg! Tenminste als je geen gespecialiseerde sjacheraar bent, want dan kom je er zeer bekaaid van af!

Je komt binnen in een, vaak op een industrie terrein neergegooide showroom. Daar staan op het oog prima banken, fauteuils, stoelen en een soort van slaapbanken. Je loopt een rondje door de grote, ietwat rommelige showroom. En je denkt… Hier staat wel iets tussen waar ik wat mee kan. 

“Je krijgt wel bij elke bank, stoel, of slaapbank een verzameling aan afgekeurde keukenapparatuur, die je (als je mazzel hebt) na 3 of 4 keer serieus gebruiken naar de stort kan brengen!”

Als je vervolgens op de prijskaartjes kijkt, dan krijg je een halve hartverzakking en sla je stijl achterover… €2000,- €3000,- en soms zelfs richting de €5000,-. Zeg maar dezelfde prijzen als bij de meubelzaken uit het hogere segment. En  je denkt.. “Ik ben hier toch bij Seat and Sofa’s? Dit zou een zaak voor de smallere beurs zijn toch?” Nou in eerste instantie kun je dat dus lekker op je buik schrijven. Je krijgt wel bij elke bank, stoel, of slaapbank een verzameling aan afgekeurde keukenapparatuur, die je (als je mazzel hebt) na 3 of 4 keer serieus gebruiken naar de stort kunt brengen!

Dan denk je, oké dit is een mooie bank. Alleen de kleur is niet echt mijn ding. Prima geen probleem. Overal in de winkel van Seats and Sofa’s vind je stalen met verschillende stoffen waar je uit denkt te kunnen kiezen. Maar voor elke stof die er acceptabel uitziet, kun je een iets minder acceptabel prijskaartje verwachten en dus flink bijlappen. Tenminste, als je de onvermijdelijke, gladde en altijd glimlachende verkoper moet geloven. Die komt namelijk altijd met het (vaak gespeelde) zelfvertrouwen van een gemiddelde voetbalmiljonair en het onvermijdelijke, door mij oh zo gehate rekenmachinetje en zo’n papierklappertje op je afgelopen.

Dat rekenmachinetje is letterlijk aan zijn handen geplakt, alsof dat garant staat voor een goede deal. Ik kan daar gewoon écht niet tegen! Die machine heb je namelijk, in mijn optiek, echt pas nodig wanneer je de bon op gaat maken en niet om “interessant” tussentijds druk op knopjes te drukken. 

Advertentie

Prima, je bent toch van plan om die veel te dure bank, slaapbank of andere zitmeubel aan te schaffen, ander stofje erop en je denkt blij te vertrekken… NIET DOEN!!! Als je een bon van €2000,- €3000,- of €4000,- dreigt te tekenen hoop ik oprecht dat je dit gelezen hebt! Ga onderhandelen, kijk eerst op Google wat zo’n zelfde soort bank, ergens anders kost en begin te onderhandelen op minimaal de helft van het bedrag!

Ik durf wel te zeggen dat ik een van de slechtste onderhandelaars op deze wereld ben en was al bijna bereid mijn handtekening te zetten onder een bank die in eerste instantie €3600 moest kosten. Gelukkig heb ik enige zelfreflectie en wist ik dat het handig was iemand mee te nemen naar de Seats and Sofa’s, die uiteraard wel de kastanjes voor mij uit het vuur kon halen. Begin met het feit dat ze die keukenaccessoires van Seats and Sofa’s op een heel donkere plek kunnen (ver)stoppen. Kun je, net als ik, niet onderhandelen dan betaal je voor een bank, die bij normaal gebruik na 6 tot 12 maanden de eerste kuilen begint te vertonen, serieus veel te veel geld! Is het echt niet waard!

Lees verder onder de afbeeding

 

Prima, je hebt van €4000,- ongeveer €1500,- weten te maken, of in mijn geval van €3600,- €1050,-. Seats and Sofa’s aller, aller, aller beste bod was €1250,- en daar wilde mijn metgezel niet aan, dus naar de auto want meer dan €1000 was die bank niet waard. De zojuist nog zeer zelfverzekerde verkoper kwam al zwaaiend en roepend achter ons aangerend dat we een deal hadden. Je kijkt naar je metgezel met enige verbazing en trotsheid en denkt WELL DONE! Een nieuw stofje en 6 á 8 weken levertijd is niet abnormaal. Bij het ophalen is het misschien handig als je zelf in bezit bent van een auto met trekhaak, want thuisbezorgen is voor Seats and Sofa’s een deel van de onderhandelingen (Daardoor kwamen we uiteindelijk, na nog wat gesteggel, uit op €1050,-).

Ben je dus op zoek naar een bank uit het goedkopere segment, voor veel te veel geld, of kun je net zo goed onderhandelen als een goede zakenman. Dan en alleen dan, is Seats and Sofa’s een mogelijke keuze. Maar dat is slechts mijn mening.

Heb jij ervaring met Seats and Sofa’s, of andere bedrijven die op deze manier handel drijven? Laat het ons vooral weten in de comments of via de mail!

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in