Deze week is het dan eindelijk zover, de finale week van B&B Vol Liefde seizoen 1! Nadat we afgelopen zomer de 6 kandidaten met veel interesse gevolgd hebben, komt deze week eindelijk de aap uit de mouw, vinden de bed & breakfast eigenaren de nieuwe liefde, of blijven ze alleen achter?

Voor diegene die de afgelopen maanden onder een steen hebben gelegen, RTL4 is deze zomer met een nieuw televisieprogramma op de proppen gekomen. Dit hebben ze zeer verdienstelijk gedaan, want het is een ware kijkcijfer hit!

Lees verder onder de video.

In het programma worden 6 single bed and breakfast eigenaren gevolgd in hun zoektocht naar liefde. Nu is het al niet makkelijk om liefde te vinden als eigenaar van een druk bedrijf, maar als je die ook nog moet vinden in coronatijd en vaak ook nog in het buitenland, wordt het wel een heel lastig verhaal.

De 6 kandidaten bestaan uit Roxanne, die haar B&B in het Brabantse Roosendaal heeft. Roxanne heeft op een prachtige locatie en met hulp van haar ouders, een prachtig pand wat ze heeft omgetoverd tot B&B. Verder ziet ze er erg appetijtelijk uit en is 32 jaar oud. Ook geeft ze kookworkshops en eten is dan ook een belangrijk onderdeel in haar leven en B&B. Wat opvalt is dat Roxanne erg spontaan en vrolijk is, maar ze weet wel precies wat ze wil.

Advertentie

Lees verder onder de afbeelding.

Roxanne uit B&B Vol Liefde seizoen 1 © screenshot YouTube

De volgende kandidaat is de 33-jarige Vincent. Hij runt zijn B&B vanuit Noord-Italië. Of ja runt…. Hij heeft net samen met zijn compagnon een B&B gekocht en deze moet nog helemaal opgeknapt worden. In Vincent zijn ogen is het een stukje paradijs in het Italiaanse Valduggia, maar niet alle vrouwen waren het daarin met hem eens. Vincent is een wat rustige sportieve jongen, die we denk ik over een paar jaar massaal vergeten zijn. Een beetje de “grijze muis” van het stel.

Lees verder onder de afbeelding.

Vincent uit B&B Vol Liefde seizoen 1 © screenshot YouTube

Dan hebben we de 31-jarige Debbie. Zij heeft haar B&B in het Zuid-Italiaanse Salerno, of zoals zij zelf zegt “Het echte Italië “. Naast haar B&B heeft Debbie ook nog een andere baan, dus druk, druk druk. Dat zullen de mannen die haar op komen zoeken ook snel merken, want Debbie heeft eigenlijk maar weinig tijd, maar verwacht wel dat de mannen klaarstaan wanneer ze dat wél heeft. Wanneer ze geen tijd heeft, worden de mannen eigenlijk meer ingezet als veredelde hulpjes.

Lees verder onder de afbeelding.

Debbie uit B&B Vol Liefde seizoen 1 © screenshot YouTube

De 49-jarige Caroline runt, na een ernstig skiongeluk, haar B&B vanuit het Oostenrijkse Bad Kleinkirchheim. De voormalige stewardess is een energiek persoon en de naam van haar B&B, Rose’s Heart is gekozen omdat “De naam van het kind dat in mij leeft en mij inspireert. Hart is de bron van energie van waaruit ik werk, leef en liefheb”. Ook haar hondje heeft de naam Rose gekregen. Opvallend aan Caroline zijn de manier waarop ze haar ogen enorm uitzet, elke keer weer, en de kinderachtige klanktoon die ze niet alleen tegen haar hondje, maar ook weleens tegen de mannen gebruikt.

Lees verder onder de afbeelding.

Caroline uit B&B Vol Liefde seizoen 1 © screenshot YouTube

Dan is er ook nog de 59-jarige Bert die zijn B&B heeft in het Franse Saint-Seine. Bert is een wat nors overkomende man, die naar mijn idee al wat te lang vrijgezel is. Hij weet precies wat hij zoekt en is zo koppig als het maar zijn kan. De formule 1 is heilig voor hem en of er nou een nieuwe vrouw voor de deur staat of niet, dat wordt gekeken en niets of niemand mag hem daarin storen.

Lees verder onder de afbeelding.

Bert uit B&B Vol Liefde seizoen 1 © screenshot YouTube

Als laatste hebben we de 60-jarige Jacob. Jacob heeft zijn B&B in Portugal, in de Albufeira om precies te zijn. Jacob krijgt het vanaf dag 1 vol voor zijn kiezen, want door de coronamaatregelen komen alle 4 de dames gelijktijdig aan én moeten ze gezamenlijk 2 weken in quarantaine. Maar het terrein van Jacob zou groot genoeg moeten zijn als je dat zo ziet, maar niets is echter minder waar, want alsnog botst het regelmatig. Het lijkt mij ook niet makkelijk om meteen met 4 nieuwe dames op leeftijd te zitten, die uiteraard ook allemaal een eigen willetje hebben.

Lees verder onder de afbeelding.

uit B&B Vol Liefde seizoen 1 © screenshot YouTube

Het concept van B&B Vol Liefde lijkt eigenlijk wel erg veel op Boer Zoekt Vrouw, alleen dan zonder de brieven en de speeddates, maar hier gaan de mannen en vrouwen gelijk overnachten bij de kandidaten. Meteen kunnen ze meedraaien in het bedrijf en, met uitzondering van Jacob, komen de kandidaten gespreid van elkaar binnen. Zo hebben sommige kandidaten dus al de kans gehad om een band op te bouwen met de B&B eigenaren, waar degene die later toetreedt dat nog maar moet zien te overbruggen.

“De ongemakkelijke situaties vliegen je om de oren en ik weet niet wat dat is, maar dat blijft toch leuk om naar te kijken”

Het is wel heerlijke kneuterige Nederlandse televisie, zoals ik dat dan omschrijf. Lekker “slow-tv” waar je als kijker van kunt smullen. De ongemakkelijke situaties vliegen je om de oren en ik weet niet wat dat is, maar dat blijft toch leuk om naar te kijken. 

Helaas komt aan het eind van deze week een einde aan het hele feest en gaan we zien of de 6 B&B eigenaren hun liefde hebben gevonden. Ik hoop oprecht dat er nog een follow-up aflevering komt waarin we zien hoe het nu gaat met de kandidaten en eigenaren, want vorige week was bij Bert in de uitzending de grand prix van Monaco en deze is toch alweer een tijd geleden verreden.

Van 1 kandidaat weten we al dat deze de liefde niet gevonden heeft (mocht je het nog niet gezien hebben zal ik hier niet verklappen wie dat was) van de overige 5 is het afwachten. Ik zit in ieder geval aan de buis gekluisterd en kijk nu alweer uit naar volgende zomer. Uiteraard voor hopelijk beter weer, maar zeker om heen tweede seizoen van B&B Vol Liefde te kunnen kijken, maar dat is slechts mijn mening.
 
Heb jij B&B Vol Liefde al gezien? Wie denk jij dat er samen eindigen en wie lukt het niet om de liefde te vinden? Heb je andere kijktips? Jouw mening is voor ons erg belangrijk, laat dus vooral weten wat je ervan vindt in de comments onderaan aan de pagina, of via de mail!
 
B&B Vol Liefde seizoen 1 is volledig terug te kijken bij Videoland en NLZIET.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in