De weigerende automaat, wie kent het niet? Automaten zijn er in allerlei soorten en maten. Uiteraard dacht in in eerste instantie aan een snoepautomaat, maar er zijn er natuurlijk veel meer. En wat is irritanter dan wanneer zo’n apparaat weigert dienst te verlenen?

De eerste automaat stamt alweer uit 1888. De Berlijnse Max Sielaff ontwierp de automatiek, waarbij je eten uit de muur kon halen, wie zou weten dat zijn uitvinding vele en vele jaren later zou eindigen als ergernis van de maand op onze website?

“vaker is dit niet dan wel het geval, waardoor dat lekkere koele drankje je op enkele centimeters van jouw dorstige mond aan blijft kijken”

Uiteraard kennen we allemaal de automaten waarbij de een lekkere vette bek uit de muur van De FEBO kan trekken. Al vele jaren is dit een waar Nederlands fenomeen, waar veel mensen wel eens gebruik van maken. Nu werkt er gelukkig nog weleens iemand bij de FEBO, dus wanneer het klepje weigert open te gaan, kan je altijd nog aan de bel trekken bij een medewerker. 

In dit geval heb ik het dan ook meer over de automaten die “onbemand” zijn. De snoep-, drank-, of accessoire automaat en dan vooral die eerste twee. Je hebt namelijk een keel die meer lijkt op een woestijn dan op het vochtige oppervlak wat het eigenlijk hoort te zijn. Nergens is een winkel open, maar hé gelukkig er staat een automaat!

Met de muntjes in de aanslag versnel je je stap iets, om een heerlijk verkoelend drankje uit die automaat te trekken. Als je een beetje pech hebt beginnen de problemen daar al. Jou €2 muntstuk wil de automaat niet hebben en hoe vaak je het ook probeert, keer op keer spuugt hij je muntje uit in het helse bakje onderin (als hij daar al in blijft liggen en er niet lekker uit stuitert). 

Advertentie

Zoals iemand je ooit wijs heeft gemaakt moet je het muntje aan beide kanten even over de automaat vegen en héél soms heb je dan geluk dat de automaat jouw muntje wel lekker genoeg vindt. Helaas is dit echter vaker niet dan wel het geval, waardoor dat lekkere koele drankje je op enkele centimeters van jouw dorstige mond aan blijft kijken.

Maar hé aangezien veel mensen tegen dit probleem aanliepen en vooral omdat cashgeld steeds meer aan het uitsterven is, vonden de slimme beheerders van deze automaten een nieuwe oplossing, betalen met je pinpas. De uitvinding zou je zeggen, maar helaas gebeurt het mij steeds vaker dat de automaat mijn pinpas niet herkent.

Maar STEL, STEL het lukt je om door de helse betaling heen te komen, de spiralen van jouw uitgekozen drankje of zakje snoep beginnen te draaien, maar dan ineens als een duvel in een doosje stopt de spiraal met draaien! Jouw blikje drinken staat te wankelen op het randje van de automaat en weigert naar beneden te vallen. 

Lees verder onder de afbeelding.

Foto door Aleksandar Pasaric via Pexels

Nu heb je met drinken nog weleens het geluk dat een goede zet met je kont tegen de automaat, het blikje toch naar beneden komt gevallen, maar bij de snoepautomaat gebeurt het met te grote regelmaat dat hij net vast blijft zitten. Wat je ook doet, dat zakje snoep weigert naar beneden te komen. ARGH!!! 

Zo enorm frustrerend is dat, omdat jij op dat moment gewoon je hele gezicht vol wil duwen met slechte suikers, maar het hele universum probeert je daar dan van te weerhouden. Misschien maar goed ook, maar dat maakt de ergernis er niet minder om!

Wanneer jij iets uit een automaat wil hebben moet dat ding gewoon werken en zit je totaal niet te wachten op een automaat die weigert te doen waar hij voor besteld is, maar dat is slechts mijn mening.
 
Herken jij deze ergernis, of heb je een andere ergernis waar je tegenaan loopt? Jouw mening is erg belangrijk voor ons, dus laat een berichtje achter in de comments onderaan de pagina, of via de mail!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in