Chateau Meiland is een realityserie op SBS6 die gaat over de familie Meiland. We volgen hoe Martien, Erica, hun dochter Maxime en kleindochter Clair, Nederland achter zich laten om een chambre d’hote te beginnen in Frankrijk.

Twee jaar geleden begon Chateau Meiland. Martien & co lieten alles achter en begonnen aan de grote verhuizing richting hun “nieuwe” chateau. In het eerste seizoen zien we dat dit chateau aardig vervallen is en Martien en Erica geven zichzelf 100 dagen dit helemaal op te knappen, om de eerste gasten te kunnen ontvangen.

Eigenlijk is het eerste seizoen van Chateau Meiland een hele lange Ik Vertrek aflevering. We zien het afscheid van vrienden familie en dochter Montana. De verbouwing wordt helemaal in beeld gebracht én uiteraard de eerste gasten! Ook mogen de verschillende tegenslagen en hysterie niet ontbreken. Waar Ik Vertrek in een uur laat zien hoe mensen emigreren, doet Chateau Meiland hier een heel seizoen over.

Chateau Meiland is vooral een makkelijk weg te kijken programma. Zeker het eerste seizoen (er zijn er inmiddels 6) kijkt makkelijk weg. Je merkt dat ze nog niet zo bewust zijn van zichzelf en de camera, wat redelijk authentieke beelden oplevert. Het “wijnen, wijnen, wijnen” is inmiddels een groot fenomeen geworden, tot GIF-jes aantoe.

Vooral de verschillende persoonlijkheden van de familieleden maakt dat er voor elk wel wat wils is. Zo is Martien sinds enkele jaren “uit de kast” en brengt de nodige hysterie en gilletjes ten gehoren. Erica is de no nonsens vrouw, die van aanpakken houdt. Haar levensmotto moet wel zijn, niet zeuren maar poetsen. Dochter Maxime is een jonge twintiger die aan het begin van haar volwassen leven, de grote verantwoordelijkheid voor dochter Claire heeft.

Advertentie

“dochter Claire, steelt wat mij betreft ook echt de show”

Die laatste, dochter Claire, steelt wat mij betreft ook echt de show. Dit meisje is zo ontzettend lief en schattig. Een enorme aanvulling voor het programma. Waar de moeder maffia regelmatig commentaar heeft over het gebrek aan opvoed skills, vind ik juist dat Maxime, samen met het haar ouders, dit echt fantastisch doet!

Het nadeel is werk dat je merkt dat na het eerste seizoen zij zich steeds bewuster zijn van de camera. Steeds meer lijken er stukken in scène te zijn gezet (wat natuurlijk altijd zo is bij reality) maar de onschuld gaat er wat vanaf.

Chateau Meiland kijkt vooral makkelijk weg en laat zien dat je met een hoop doorzettingsvermogen een heel eind kan komen. Als je maar iets graag genoeg wilt, je tijd en energie daarin steekt, is de kans groot dat je zult slagen. Dat is hoe ik naar Chateau Meiland kijk en waarom ik er zo graag naar kijk. Maar dat is slechts mijn mening.

Kijk jij naar Chateau Meiland? Vind je het leuk, of irriteer je juist aan het hysterische gedrag? Laat het ons vooral weten in de comments onder aan de pagina, of via via de mail!

Chateau Meiland is terug te kijken bij NLZIET

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in