To All The Boys is een Netflix Original. Waar de laatste jaren het “rom-com” genre een beetje een ondergeschoven kindje wordt, besloot Netflix deze, van origine, boekenreeks, te verfilmen en met redelijk succes hebben zij deze drie-delige tiener-rom-com neergezet.

In To All The Boys zien we Lara Jean Song-Covey. Een wat verlegen tiener meisje op de middelbare school. Door haar jonge leven heen, is Lara Jean vijf keer echt verliefd geweest en omdat ze dat nooit uit durfde te spreken, schreef ze liefdesbrieven maar deze jongens, alleen verstuurde ze deze nooit, omdat het meer voor zichzelf was, als een soort “dagboek.”

Op een dag word haar grootste nachtmerrie bewaarheid, wanneer ze erachter komt dat deze brieven, waarvan ze de eerste al had geschreven toen ze 10 was, verstuurd zijn. Tot overmaat van ramp ook naar haar huidige “crush”, die ook nog eens de ex van haar grote zus is!
 
Ze bedenkt samen met een van haar oude crushes, die op zijn beurt zijn ex-vriendin jaloers wil maken, het plan om de buitenwereld te laten denken dat zij nu een relatie hebben, terwijl dit in werkelijkheid een nep-relatie is.

To All The Boys zijn weer een paar heerlijke ouderwetse rom-coms, waarvan er de laatste tijd maar weinig op de markt komen. Ondanks dat de films officieel “tiener” rom-coms zijn (waarschijnlijk omdat het zich afspeelt tijdens highschool) heb ik dat totaal niet als storend ervaren. 

Natuurlijk  kun je de To All The Boys trilogie in het rijtje cliché films zetten, maar ach als je daarvan houdt, zal dat je weinig storen. Je krijgt namelijk precies wat je verwacht wanneer je op play drukt en dat kan ook wel eens erg lekker zijn.

Uiteraard worden er vele rom-coms de afgelopen jaren op de markt gebracht. Hele streaming-diensten zijn er zelfs op gebouwd, zoals bijvoorbeeld streaming-dienst With Love. Echter wordt het verschil bij rom-coms vaak niet gemaakt in het verhaal, want dat loopt vaak zo als eerder gezegd nog al voorspelbaar, maar het verschil wordt gemaakt in de acteerprestaties en de budgetten van de films.

Advertentie

Over de acteerprestaties heb ik in de films van To All The Boys ook echt niets te klagen. Lana Condor (Lara Jean) zet haar rol als tienermeisje overtuigend weg en ook Noah Centineo (speelt Peter Kavinsky) is goed en leuk om naar te kijken. De enige waarvan je zou kunnen zeggen dat die niet helemaal lekker gecast is, is oudere zus Margaret (Janet Parrish). Dit omdat zij toch al 32 is, maar iemand van 18 moet spelen. Nu heeft zij niet een hele grote rol, dus het was vrij makkelijk daar doorheen te kijken. Ook is er het relatief bekende gezicht van John Corbett aanwezig(onder andere bekend van Sex and the City en My Big Fat Green Wedding) die ook een leuke toevoeging heeft als vader van Lara Jean.

“bij de goedkope rom-coms je vaak kan irriteren aan het gebrek van budget”

Waar je je bij de goedkope rom-coms je vaak kan irriteren aan het gebrek van budget (slechte decors, of misschien beter gezegd slechte sets en slechte acteerprestaties, is dat in deze films totaal niet het geval. Nu kan dat ook eigenlijk niet anders met de budgetten die Netflix besteed aan hun Originals? 

Al met al scoort To All The Boys voor mij, in dit genre, toch wel een goede 8. Ja, je krijgt wat je verwacht, maar ik vond dat heerlijk. Ik vind het dan ook jammer dat er nog weinig goede rom-coms gemaakt worden. Ook dat is een van de redenen waarom deze films voor mij goed scoren. Ik hoop dat Netflix vooral zo doorgaat, al is al bekend gemaakt dat er een sequel (vervolg) komt. Ik kan in ieder geval niet wachten, maar dat is slechts mijn mening!
 
 
Heb jij de trilogie van To All The Boys al gezien? Wat vond je ervan? Heb je nog meer goede must see films op het gebied van romcoms? Laat het ons vooral weten in de comments of via de mail!
 
To All The Boys films zijn exclusief te zien bij Netflix.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in