Na wat aandringen van vrienden en collega’s en de hilarische verhalen die zij vertelde over Lang Leve de Liefde, werd mijn nieuwsgierigheid gewekt en dacht ik maar eens een aflevering op te zetten.

Met een goede bak popcorn installeerde ik mij daarom maar op de bank, want dit zou wat beloven. Twee mensen die elkaar nog nooit hebben gezien, gaan de uitdaging aan om minimaal 24 uur een appartement met elkaar te delen. Niet zo maar een appartement, want het appartement is voorzien van alle luxe.

Een mooie keuken, lekkere bank, tuin met mét jacuzzi en één groot tweepersoons bed. Daarbij is er ook een goed gevulde pot met vragen over van alles en nog wat, om gesprekken aan de gang te houden.

Een goede formule om de romantiek tussen twee mensen op te laten bloeien zou je zeggen. Dit loopt af en toe echter ook totaal anders, omdat het team van Lang Leve de Liefde natuurlijk ook wel eens “spannende” televisie wil.

Er komen stellen voorbij in alle leeftijdscategorieën. Dat wil zeggen tussen de 20 en 80 jaar oud. Voor elke match krijg je eerst een korte introductie, met wat mensen zoeken, en hoe ze zelf in elkaar zitten. Daar begint soms het eerste moment al dat je je wenkbrauwen optrekt, hoe open en eerlijk soms mensen kunnen zijn. Maar goed wil je dat de liefde slaagt in Lang Leve de Liefde, zal je wel duidelijk moeten zijn, want het blijft immers een blind date.

Advertentie

Het eerste moment dat mensen elkaar zien, is heerlijk om naar te kijken. Je kunt vaak aan de non verbale communicatie van mensen al zien, wat ze van degene vinden die ze voor het eerst ontmoeten. Het is dan ook heerlijk om te speculeren of iets wel of geen match is. Uiteraard is het soms op voorhand al duidelijk, en denk je “Hoe hebben ze deze 2 mensen kunnen matchen?” maar soms is het ook minder duidelijk.

Lees verder onder de video.

De eerste ontmoeting is soms nog wat ongemakkelijk en begint vaak met het uitwisselen van kleinigheidjes die ze voor elkaar meenemen. Vaak een flesje wijn, een bloemetje of een pakketje wat een prima kerstpakket had kunnen zijn.

“Op zo’n moment sla ik mijn handen voor mijn ogen en denk alleen maar “Zegt hij dit serieus???”

Wat mij echter verbaasd is dat er (vaak mannen) cadeautjes tussen zitten die ze al een half jaar in huis hebben, en zich ook totaal niet schamen dat te vertellen. Dus als vrouw begin je enthousiast aan een date, en krijgt vervolgens wit uitgeslagen chocolade. Of een vrouw die een horloge (oké ik vind het ook overdreven) meeneemt en de man die vervolgens zegt “Ik heb niks meegenomen hoor. Dadelijk neem ik gele bloemen mee, maar vind je dat niks. Neem ik wijn mee drink je niet, of chocolade maar ben je daar allergisch voor. Je kan het toch nooit goed doen.” Op zo’n moment sla ik mijn handen voor mijn ogen en denk alleen maar “Zegt hij dit serieus???”

Wat er vervolgens in 24 uur kan gebeuren, is elke keer weer mooi om te zien. Zo kunnen mensen oprecht in 24 uur een hekel aan elkaar krijgen, maar kan ook de liefde in 24 uur al opbloeien. Welke van de twee het ook is, iedereen is verplicht minimaal 24 uur vol te maken, waarna ze besluiten of ze er nog een dagje aanplakken (tot maximaal 5 dagen) of niet. 

Al met al hadden mijn vrienden en collega’s niets teveel gezegd over Lang Leve de Liefde en is het een heerlijk programma om weg te kijken. De gênante, liefdevolle, grappige moment, maar vooral de stelletjes waarvan je denkt dat het geen match is, die elkaar toch een kans geven en wat dan toch een match blijkt te zijn, zijn heerlijk om naar te kijken. Maar dat is slechts mijn mening.

Heb jij al eens naar Lang Leve de Liefde gekeken? Vind jij het ook heerlijk om naar te kijken, of juist niet? Laat het ons vooral weten in de comments of via de mail!

Lang Leve de Liefde is elke werkdag te zien bij SBS6 en terug te kijken via KIJK of NLZIET.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here