Het is weer tijd voor de ergernis van de maand. Deze keer gaat het over presentatoren die hun gasten niet laten uitspreken. En laten we eerlijk wezen, we zien nogal wat presentatoren op televisie.

Spelshows, quizzen en laten we de vele talkshows niet vergeten. Overal is wel een presentator aanwezig. En hoe irritant is het, dat de presentator erg graag zelf het middelpunt van de aandacht wil zijn. In mijn optiek niet de rol van een presentator, maar toch wat vaak gebeurt.

Is het iets waar ze zelf bewust van zijn? Ik heb geen idee, maar als ze een paar afleveringen terug zouden kijken zou het ze in ieder geval op moeten vallen in mijn optiek.

“Ik denk dat menig talkshow host gewoon even wat afleveringen terug moet kijken van zichzelf”

Zeker bij de talkshows erger ik mij er groen en geel aan. Presentatoren die een vraag stellen aan een gast en dan vervolgens halverwege het antwoord er alweer tussendoor ratelen. Daaruit blijkt de des interesse die er is voor de gast die aan tafel zit.

Waarom zou je immers een vraag stellen, om vervolgens niet te ruimte te geven daar antwoord op te geven? Oké ik zal eerlijk toegeven dat sommige gasten erg langdradig zijn. Zeker politica hebben er een handje van om, om een vraag heen te draaien en vooral hun politieke agenda te benadrukken, dan is het logisch dat je er als presentator op een gegeven moment tussenkomt.

Advertentie

Het gaat in deze vooral om het feit dat gasten in talkshows vraag niet eens de ruimte krijgen zichzelf duidelijk te formuleren, of de volgende vraag wordt al neergekwakt. Ook speelt mee dat de meeste items in een talkshow 10 tot 15 minuten krijgen voor ze door moeten naar het volgende item.

Af en toe vraag ik mij af, waarom niet 3 items van 20 minuten? Op die manier heb je toch iets langer de tijd en de mogelijkheid de diepte wat in te gaan. Tenminste als die ruimte gegeven wordt.

Jeroen Pauw werd in 2014 beloond met de Sonja Barend Award voor zijn gesprek met Fleur Agema.

Aan de andere kant twijfel ik er dus aan, of de huidige presentatoren die kwaliteit wel beschikken. Het is niet voor niets dat de Sonja Barend Award voor beste interview van het jaar, langzaam omlaaggaat in kwaliteit.

Dan heb je het dus over het interview van het jaar hè!! Ik denk dat menig talkshow host gewoon even wat afleveringen terug moet kijken van zichzelf en dan kritisch moet kijken wanneer je wel en wanneer je iemand niet moet onderbreken. Misschien gaat de kwaliteit dan weer wat omhoog, maar dat is slechts mijn mening.

Irriteer jij je ook zo aan presentatoren die hun gasten niet laten uitspreken? Heb je andere irritaties die je met ons wil delen? Jouw mening is erg belangrijk voor ons. Laat dus vooral wat weten in de comments onderaan de pagina, of via de mail!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in