La Casa de Papel is een thriller serie die sinds 2017 op Netflix te zien is. Deze Spaanse serie verscheen voor het eerst op de Spaanse televisie in mei 2017 en is sindsdien razend populair.

In La Casa de Papel zien we 8 mensen die ergens in gespecialiseerd zijn, onder leiding van meesterbrein de Professor de grootste overval in de Spaanse geschiedenis uitvoeren. Ze willen gezamenlijk de in de Koninklijke Munt van Spanje infiltreren om zelf geld te gaan drukken. Dit lukt uiteraard nooit in een dag, maar is een plan wat over meerdere dagen gaat en een uitgekiend plan nodig heeft om in totaal 2,4 miljard euro te kunnen drukken.

Kijk verder onder de trailer.

Zal het de overvallers lukken uit de handen van de politie te kunnen blijven en daarbij hun eigen integriteit te bewaren? Lukt het ze om al dat geld veilig de bank uit te kunnen krijgen zonder gepakt te worden?

Laat ik meteen beginnen dat het eerste originele seizoen (op Netflix is dit seizoen 1 & 2) wat ons betreft meteen het beste is wat La Casa de Papel op de buis brengt. In onze optiek is dit goed vergelijkbaar met het eerste meesterlijke seizoen van Prison Break. 

Waarschijnlijk hadden de schrijvers niet zo’n razend wereldwijd succes verwacht en dus moesten er extra seizoenen komen. Zeker toen Gigant Netflix besloot om in de serie te springen.

Advertentie

“Je gaat veel van ze houden, ondanks dat het criminelen zijn”

De volgende seizoenen stellen zeker ook niet teleur, want de trouwe aanhang is reuze benieuwd hoe het af gaat lopen met dit groepje mensen, waar je veel van gaat houden, ondanks dat het natuurlijk gewoon criminelen zijn. 

De schrijver weet de verhalen achter de personages en de reden waarom ze zich aan hebben gesloten bij de professor goed over te brengen. Alle criminele weten elkaars echte naam niet, en zijn vernoemd naar steden. Zo heb je onder andere Tokio, Berlijn en Lissabon, maar focust het verhaal zich vooral in eerste instantie op Tokio en de Professor.

De castleden zijn wat ons betreft echt perfect gecast en weten op een uitstekende manier hun personage op het scherm over te brengen. Uitblinkers zijn wel de Professor (Álvaro Morte) en Berlijn (Pedro Alonso), maar vergis je niet andere acteur doen zeker niet onder voor deze twee.
 
Lees verder onder de post.

Mocht het je tegenhouden dat deze serie Spaanstalig is, zou mijn advies zijn zeker niet doen! Je went eraan en mocht dat niet het geval zijn kun je er eventueel ook nog voor kiezen op de gesproken taal op Engels te zetten. 

La Casa de Papel is een zeer binge-waardige en als je eraan begint zou ons advies zijn om dat aan het begin van de dag te doen, want je wil die volgende aflevering meteen kijken. Wel moet ik zeggen dat het goed is dat er een einde aan de serie komt, want net als bij Prison Break wordt het er per seizoen niet per se beter op, ondanks dat de ontknoping wel mooi is, maar dat is slechts mijn mening.

Heb jij La Casa de Papel al gezien? Wat vond jij van de serie en het einde? Jouw mening is belangrijk voor ons, laat dus vooral wat weten in de comments onderaan de pagina, of via de mail!

La Casa de Papel is te zien bij Netflix.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in