Bridgerton is een nieuwe Netflix serie, geproduceerd door Shonda Rhimes. Deze kostuumdrama is gebaseerd op de novelles van Julia Quinn. Het verhaal speelt zich af rond de jaren 1810-1820 en gaat over het societyseizoen in de stad Londen. 

In Bridgerton volgen we de gelijknamige familie Bridgerton. Moeder Violet en haar maar liefst 8 kinderen, waarvan vier zonen, Anthony (Jonathan Bailey), Benedict, Colin, Gregory, en vier dochters, Daphne (Phoebe Dynevor), Eloise, Francesca en Hyacinth.

We zien hoe belangrijk het was in die tijd om voor een vrouw een welgestelde man te vinden. Dit gebeurde in die klasse vaak doormiddel van het debutantenballen en daar begint deze serie dan ook mee.

De oudste dochter, Daphne Bridgerton is in eerste instantie een zeer gewilde debutante, tot de anonieme roddelkrant Lady Wistlemore daar verandering in probeert te brengen. We volgen de intriges die daaruit ontstaan en wat status in die tijd betekende.

Kijk verder onder de video.

Advertentie

Ik weet dat ik het vaker zeg, maar ook aan deze serie begon ik met grote twijfel. Eerlijk gezegd trekt de tijd waarin Bridgerton zich afspeelt mij niet heel erg en daarom zag ik deze serie pas ook een paar maanden nadat hij al uit was.

Maar goed, je kent het wel druilerige zondag niks te doen, heup op de bank en door Netflix heen scrollend zag ik uiteindelijk pas dat deze serie geproduceerd is door Shonda Rhimes (bekend van oa Grey’s Anatomy, How To Get Away With Murder en Scandal). Aangezien ik groot fan van haar ben en de serie pas uit 8 afleveringen bestond waagde ik de sprong toch maar in het diepe.

“Eerlijk toegegeven ben ik blij dat ik de rit toch uitgezeten heb”

Na 3 afleveringen was ik erg geneigd om deze serie stop te zetten, omdat het mij niet heel erg kon boeien en dacht ik oprecht dat mijn review niet hoger dan een 4 zou scoren. Eerlijk toegegeven ben ik blij dat ik de rit toch heb uitgezeten, want hoe verder de serie komt hoe beter (lees minder slecht) hij werd.

De acteerprestaties zijn redelijk oké te noemen. Hier en daar weten de acteur de spanning redelijk goed over te brengen. De kostuums (als je ervan houdt) prachtig. Alleen de verhaallijn is wat mij betreft wat aan de dunne kant.

Persoonlijk zou ik zeggen dat het een beetje een combinatie van series is tussen Downtown Abbey, Gossip Girls en een tintje Fifty Shades. Niet iets wat je direct achter een productie van Shonda Rhimes zou zoeken, al zeg ik het zelf.

Al met al best vermakelijk om naar te kijken als je op een druilerige zondag, net zoals ik, niet te doen hebt. Verwacht alleen geen hoogstandjes en daarom krijgt de serie van mij een 6.5. Maar dat is slechts mijn mening

Heb jij Bridgerton al gezien? Was jij wel verrast? Laat het ons vooral weten in de comments of via de mail!

Bridgerton is te streamen bij Netflix

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in