Scandal is een dramaserie die voor het eerst op televisie kwam in 2012. De serie is van oorsprong van de Amerikaanse ABC en telt 7 seizoenen.

We volgen in Scandal fixer Olivia Pope. Zij probeert samen met haar team de publieke opinie voor de elite van Washington te beschermen, of zo te draaien dat de geheimen die de elite met zich meedragen het daglicht niet te zien krijgen.

Haar nauwe banden met de president en andere hooggeplaatste regeringsleiders komen daarbij er goed van pas, ondanks dat ze regelmatig in de knoop ligt om het feit of het wel verantwoord is bepaalde zaken te verdoezelen, moet ze erg goed opletten dat ze zelf niet naar de slechte kant glijd.

Lukt het Olivia om haar baan als fixer goed te combineren met haar eigen kompas en een liefdesleven op te bouwen? 

Lees verder onder de trailer.

Advertentie

Scandal is een serie van topschrijfster Shonda Rhimes, onder andere bekend van Grey’s Anatomy en het recente Bridgerton. De eerste seizoenen van Scandal werden uitgezonden op Net5, maar zoals daar wel vaker gebeurd, stopte ze daar na 3 seizoenen mee.

Gelukkig hebben we tegenwoordig streamingdiensten en die zagen in Scandal wel een goede aanvulling op hun assortiment, maar is dat ook zo?

Zelf moet ik zeggen dat ik vrij wel meteen in deze serie zat. De dynamiek tussen alle spelers is erg goed en doormiddel van terugblikken zie je ook waar de band vandaan komt.

Wel zitten er behoorlijke uiterste in de personages. Zo is Olivia een hele slimme sterke zwarte vrouw, met een perfect voor gevoel voor mode, maar kun je van Huck zeggen dat hij lichtelijk gestoord is (alhoewel je later in de seizoenen wel heel goed snapt waarom)

“ik vind de chemie tussen Kerry Washington en Tony Goldwyn van het scherm af spatten en hoop je dat ze elkaar weten te vinden”

De casting is daarom uitstekend gedaan en goed op elkaar afgestemd. Qua acteerprestaties dan ook zeker niets te klagen en de rol van Kerry Washington als Olivia lijkt op haar lijf te zijn geschreven. 

Verder vind ik de chemie tussen Kerry Washington en Tony Goldwyn van het scherm af spatten en hoop je dat ze elkaar weten te vinden, of dat zo is laat ik uiteraard in het midden.

Wat ik wel jammer vond was dat seizoen 1 bestond uit losse afleveringen met problemen die Olivia moest oplossen en door de afleveringen heen loopt een rode draad van het hoofdverhaal. Dit verdwijnt met de seizoenen die volgen steeds meer en worden de afleveringen meer en meer een lange film, zoals in meerdere series wel gebeurd.

Al met al geef ik Scandal een 8 min. Het is een leuke serie die makkelijk weg te kijken is en voor mijn gevoel een keer wat anders dan anders is, maar dat is slechts mijn mening.

Heb jij Scandal al gezien? Vond je het een leuke serie, of juist helemaal niets? Ook goede kijktips zijn altijd welkom. Laat een comment achter onder aan deze pagina, of via de mail! 
 
Scandal is te zien bij Disney+

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in