Laatst zat ik de financiën uit te pluizen en schrok van het aantal abonnementen op een streamingdienst. Netflix, Videoland, Disney+, NLZIET en Amazon Prime en in het muziekgenre Spotify. Noem het maar en wij hebben er een abonnement op. Nu zijn het allemaal relatief kleine bedragen, maar toch vroeg ik mij af “Welke prijs hebben wij over voor een streamingdienst?”

Kleine bedragen is natuurlijk relatief. De een heeft nou eenmaal meer te besteden dan de ander, maar toch denk ik dat een gemiddeld huishouden in Nederland minimaal één abonnement op zo’n streamingdienst heeft. Al tijden wordt er gespeculeerd dat de prijs, van bijvoorbeeld Netflix, omhoog zal gaan. Dat niet alleen, ook is het natuurlijk een doorn in het ogen van deze diensten dat wij massaal abonnementen delen, dat valt enigszins op te vangen als de prijs hoger wordt.

Nu vroeg ik mij na het lezen van het artikel dat Netflix misschien binnenkort wel duurder wordt en ik mijn financiën eropna keek, oprecht af wat Netflix eigenlijk waard vindt. Ik moet wel zeggen dat Netflix een van de meest gebruikte diensten bij ons thuis is, maar ook daar zit wel een max aan wat ik zou betalen.

“streamingdiensten moeten wel op gaan letten dat ze niet te veel grote dollartekens gaan zien”

De psychische grens van €10,- zijn we inmiddels over (tenminste als je op 2 apparaten tegelijkertijd wil kunnen kijken), maar boven de €15,- ga ik toch al echt nadenken en vanaf €20 weet ik serieus niet of ik mijn Netflix abonnement zou behouden.

Ik hoor ook dat veel mensen afwisselen tussen verschillende diensten. Zo hebben ze de ene maand Videoland, dan weer een maand Netflix enzovoorts, enzovoorts, maar persoonlijk vind ik dat toch ook niet ideaal. Als Videoland weer met een nieuw seizoen Temptation Island bijvoorbeeld komt, wil ik dat gewoon kunnen zien. Al moet ik zeggen dat Videoland met €8,99 wel richting de top gaat wat ik ervoor wil betalen, zeker omdat we ook NLZIET hebben.

Advertentie

Nu moet ik wel eerlijk toegeven dat van Disney+ en Amazon Prime bij ons het minst gebruikt wordt gemaakt. Disney+ omdat wij de old skool de tekenfilms op DVD hebben en beide geen groot fan zijn van Marvelfilms. 

Lees verder onder de afbeelding.

Bij Amazon Prime vind ik persoonlijk het aanbod erg magertjes. Hun originals zijn niet slecht, maar ook niet zo hoogwaardig om het abonnement aan te houden. Wat Amazon daarentegen heel slim doet is de abonnementsprijs laag houden (€2,99 per maand) en wanneer je een abonnement hebt, wordt alles wat je bij Amazon besteld ook nog eens gratis bezorgd. Aangezien er af en toe wel wat besteld wordt, zeg je die toch minder snel op.

En nu, tot mijn grote schrik, verdwijnt de Formule 1 ook nog van Ziggo af en krijgen we er nog een streamingdienst bij, Viaplay. Deze dienst heeft, zoals bij de fans wel bekend, de rechten om vanaf 2022, 3 jaar de formule 1 uit te zenden. Ook daar zullen we allemaal weer een afweging moeten gaan maken, “wat is zo’n streamingdienst nou waard”?

Ik kan niet voor andere spreken, maar streamingdiensten moeten wel op gaan letten dat ze niet te veel grote dollartekens gaan zien, waardoor veel mensen weer illegaal zouden gaan streamen. Dit ligt immers altijd op de loer, simpel weg omdat het steeds lastiger wordt alle diensten te blijven betalen, maar dat is slechts mijn mening.

Maak jij gebruik van een streamingdienst? Wat heb jij over voor een abonnement op zo’n dienst? Jouw mening is erg belangrijk voor ons. Laat dus voor al weten in de comments onderaan deze pagina, of via de mail!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in